LOUIS FOR PRESIDENT!

Deze week wordt gedomineerd door de verkiezingen. Wordt het Geert of Samsom? Kies je Klaas of Robin? Het is fijn om in een land te leven waarin je zoveel voor de kiezen krijgt. Zowel in de politiek als binnen het Nederlands Elftal. Voor iedere positie is er wel een keuze te maken. De ene keer tussen twee goeden, de andere keer tussen twee mindere goden. En hoewel je sport en politiek dient te scheiden, zijn er legio overeenkomsten. Kijk, luister en huiver alleen al naar en bij de lawine aan ‘debatten’.

Louis van Gaal hoeft natuurlijk geen economische crisis te bezweren. Maar ook voetballend moeten we een nieuwe koers gaan varen en dient een crisis te worden voorkomen. Daarvoor moet hij keuzes maken die niet voor iedereen even leuk zijn en zeker niet door iedereen worden begrepen. Maar als de KNVB hem het vertrouwen geeft, dan doe je dat tot het einde. Van Gaal kiest een koers en is standvastig. Uiteraard zullen er de komende twee jaar spelers bijkomen en afvallen. Hij zal hiermee omgaan en ze gebruiken. Louis II is er namelijk alles aan gelegen om deze regeerperiode wel helemaal uit te zitten. Natuurlijk en ook gelukkig maar zullen we ‘Doe ‘ns effe normaal man!’-scenes krijgen voorgeschoteld tussen de MP van Oranje en Bertje Maalderink. Maar samen met zijn spelers heeft hij slechts één doel voor ogen: Rio de Janeiro in 2014.

Want alleen door samen te werken komt die Roem er. Dus zien we Robben, ondanks zijn lichte voorkeur voor rechts, opeens met linkse initiatieven komen. En ook in het centrum van de macht zijn er verschillende manieren om de aanval te kiezen. Als de één niet voldoet, dan staat de ander er. Stekelenburg mocht vrijdag niet meedoen, maar stond er dinsdag gewoon weer. Als keeper kent hij als geen ander het belang van het grotere doel. Voorlopig heeft deze nieuwe onervaren coalitie met al die verschillen wel al twee overwinningen behaald. Laten de heren en dames politici dáár vanavond eens aan denken als zij de definitieve selectie horen.

Louis‘ aantekenpotlood komt van www.dnamc.nl

Advertenties

Een Reactie op “LOUIS FOR PRESIDENT!

  1. Hiermee lopen wel het risico in een dictatuur terecht te komen. Want naarmate de resultaten toenemen, stijgen ook de kansen dat Louis’ eigenzinnigheid en eigenwaan weer de kop op gaan steken. Hoe afgeslankt ook, hij zal toch niet van zijn geloof zijn afgevallen? Dus nóg een overeenkomst met de verkiezingen/politiek: na de stembus/aanstelling is het charme-offensief voorbij en keert de keiharde realiteit terug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s