WIJS HEER BOMMEL OP ZIJN (VER)STAND

Afgelopen zondag ontving Mark van Bommel zijn vijfde kaart van dit seizoen. Met al zijn ervaring heeft hij vijf keer op rij een officiële waarschuwing gehad. Het is typerend voor de huidige status van de titelfavoriet dat iemand met zijn routine zo vaak tegen de lamp loopt. Natuurlijk, hij heeft zijn reputatie niet mee. Maar dit is echt mesjogge! Zelfs Raymond Atteveld haalde dit nooit. Voor voetballiefhebbers is het balen dat hij niet speelt. Voor de sport is het een zeer slecht voorbeeld.

Zijn frustraties zijn begrijpelijk en misschien soms zelfs terecht. Maar zijn verweer is een aanvoerder onwaardig. Hij vindt dat we de strafmaat moeten aanpassen aan de Bundesliga als we mee willen in hun niveau. Dit houdt echter alleen maar in dat Mark minder vaak geschorst wordt. Het niveau van een competitie hangt niet af van het aantal kaarten dat je mag halen. Het wordt gemener, zeker niet beter. Wat dat betreft zou Bommel zo aan de slag kunnen bij WC Eend.

Daarnaast meent hij  te worden gestigmatiseerd doordat ie altijd zo duidelijk in beeld wordt gebracht als hij boos reageert op een scheidsrechter. Dus gaat de aanvoerder voortaan geen verhaal meer halen op het veld, maar na afloop in de kleedkamer. Als speler mag je natuurlijk altijd verhaal halen. Het probleem zit ‘m evenwel niet in de plek waar je dat doet, maar in de manier waarop. In plaats van een andere tijd en plek te opperen, zou hij eigenlijk moeten zeggen dat hij voortaan de scheids rustiger en respectvoller zal benaderen. Want hij is wel de aanvoerder van PSV, de oud-captain van Oranje. Maar vanuit Eindhoven is het opvallend stil en vervalt men in het bekende Calimero-gedrag. Terwijl dit toch hét moment is voor Advocaat om zijn aanvoerder aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid. Omdat een Mark van Bommel namelijk altijd zou moeten kunnen spelen. Maar dan wel graag als heer van (ver)stand.

– De mooie aanvoerdersband kunt u kopen in de www.hockeyshop.nl

Advertenties

5 Reacties op “WIJS HEER BOMMEL OP ZIJN (VER)STAND

 1. Beste voetbalblah,

  ik had het niet beter kunnen en willen verwoorden!

 2. Van Bommel moet niet zeuren. Hij weet goed dat er in Nederland wat sneller kaarten getrokken worden, en als hij het nog niet wist, dan weet hij nu ook dat wij een relatief zwaar strafsysteem hebben omtrent gele kaarten. Daar moet-ie zijn spel op aanpassen, want deze gele kaart was niet nodig, en tegen RKC mocht-ie ook blij zijn dat-ie niet met rood ervan af ging. De andere kaarten kan ik me niet goed heugen, maar die zullen ook wel niet allemaal onterecht zijn geweest. Zijn overtredingen zijn ook lang niet meer zo geniepig als dat ze vroeger waren. Dat zal terug moeten komen, anders wordt-ie of overlopen, of een goede tribuneklant (ivm schorsingen)

 3. IK heb het met Rene Bot ook meegemaakt. De media kan er wel voor zorgen dat bepaalde spelers ‘gezocht’ worden. Ik wil Van Bommel niet vrijpleiten, maar de kaart van afgelopen weekend was in 8 van de 10 gevallen niet gegeven. Die twee van de tien keer is alleen als die persoon als kaartenverzamelaar bekend staat.

 4. Heb je Van Bommel na de wedstrijd gehoord voor de camera.
  Een genante vertoning.
  Hij wilde tot 3 keer toe geen antwoord geven.
  Dit is een aanvoerder.
  Dit is een man die prijzen heeft gewonnen.
  Die man moet het voorbeeld geven.
  De man van de 5 gele kaarten.
  Inderdaad….Bommel moet niet zeuren.

 5. Of je moet een goede journalist er tegenover zetten. Die niet telkens hetzelfde vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s