HARD GRAS, EAT YOUR HEART OUT

Kijk, zo doen die Amerikanen dat. Hun voetbalcompetitie mag dan poep zijn en hun voetbalhistorie uiterst summier; maar met de eerste editie van ‘a magazine about soccer’ genaamd Howler komen ze wel meteen hard binnen. Het blad huurde illustrator Diego Patino in om de eerste overwinning van de VS op Mexico in 75 jaar uit te beelden en die kwam met bovenstaande hooliganeske gekte op de proppen als viering van en tegelijkertijd commentaar op de vriendschappelijke winst.

Howler is als een variant op Hard Gras die ook Lidewij Edelkoort zou pruimen. Dus literatuur, voetbalcultuur en design in één. Essays over (natuurlijk) damesvoetbal; wat de typische speelstijl is van het Amerikaanse nationale team vanaf 1990 in combinatie met briljante visuals zoals hierboven. Of er een Amerikaans lezerspubliek is, betwijfelen we eerlijk gezegd, maar wij zijn in ieder geval hartstikke fan. Zeker als ze gratis iPad-apps gaan uitdelen,  zoals deze over  de historie van Brazilië – Argentinië.  Incluis filmpjes, aanklikbare opstellingen etcetera. Wie doet dit na in Nederland?

Advertenties

Een Reactie op “HARD GRAS, EAT YOUR HEART OUT

  1. Het klinkt als een fusie tussen Hard Gras en Das Magazin (http://dasmag.nl/). Klinkt als iets voor Frank Heijnen om op te pakken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s