AMATEURS OP DE BEURS


Als de bovenste drie voetbalcompetities van Nederland zouden participeren op de aandelenbeurs, dan was de Topklasse ’s lands economische hoop in bange dagen. Sinds haar oprichting laten de clubs van zich horen tijdens het KNVB-bekertoernooi en deze week was het wederom prijs. Algeheel amateurkampioen Achilles ’29 dwong het grote PSV bijna tot een verlenging, terwijl FC Twente zelfs tegen een Hoofdklasser in de laatste minuut moest mazzelen. Tel daarbij op de winstpartijen van ADO’20Rijnsburgse Boys en Scheveningen en ’s lands derde competitieniveau staat er weer lekker op.

Dat geldt zeker niet voor de Eredivisie. Het dédain van trainers die reserve-elftallen het veld insturen en Gertjan Verbeek die het nodig vindt om in de pers te pochen dat hij de helft van de spelers van tegenstander BV Veendam niet kent! Maar het treurigste was toch wel FC Utrecht, dat haar voetbalfeest incluis special edition-tenue, vuurwerk en pauperhouse-DJ zag stranden op twee snelle goals van een superieure tegenstander. Het vernislaagje beschaving van een deel van de supporters bleek niet bestand tegen zoveel onrecht en het resterende deel mag nu de komende jaren weer gebukt gaan onder confetti- en  bierverboden, fouilleeracties, combiregelingen en andersoortige overtrokken veiligheidsmaatregelen. En bedankt.

In de Jupiler League was het eveneens kommer en kwel. Almere City ging eerst roemloos ten onder tegen 10 welwillende amateurs en gooide toen trainer Dick de Boer eruit na amper zes competitiewedstrijden. Trotse koploper Helmond Sport bleek niet bestand tegen Hoofdklasser (!) Xerxes DZB en Fortuna Sittard stond te springen om haar ziel te verkopen in ruil voor wat onduidelijke oliedollars uit Qatar. De KNVB vond dit blijkbaar ook allemaal schrijnend en presenteerde juist deze week haar voornemen om de Jupiler League van vers bloed te voorzien: promotie uit de Topklasse wordt verplicht in 2016. Dat vinden de amateurs nu nog wat vervelend, maar als straks blijkt dat het met die licentievoorwaarden wel meevalt, zullen zij maar wat graag de overstap maken. En daarna daadwerkelijk naar de beurs om ons land te redden!

Advertenties

2 Reacties op “AMATEURS OP DE BEURS

  1. En dan vergeten jullie Hollandia nog te noemen in het overzichtje.

    • Ja inderdaad. Schande!
      Het heldhaftige Hoornse Hollandia gooide voor Fortuna Sittard, na de Qatar-deceptie, nog meer olie op het vuur door de Limbo’s uit de beker de knikkeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s