WEEKENDPOST: John ‘barbertje’ Terry moet hangen

Eens te meer is gebleken dat een nationale voetbalbond zich boven de wet verheven weet. Hoewel de rechtbank John Terry niet schuldig heeft bevonden aan het maken van racistische opmerkingen jegens Anton Ferdinand, mag de captain van Chelsea vier duels vanaf de tribune toekijken. De FA stelt voldoende bewijs in handen te hebben om vast te stellen dat hij vorig jaar oktober in de uitwedstrijd tegen Queens Park Rangers over de schreef is gegaan.

Op z’n zachtst uitgedrukt, opmerkelijk! In de uitspraak van de Westminster Magistrates’ Court is letterlijk te lezen:
“Even with all the help the court has received from television footage, expert lip readers, witnesses and indeed counsel, it is impossible to be sure exactly what were the words spoken by Mr Terry at the relevant time.”


Deze boodschap is niet weggelegd voor de Engelse nationale voetbalbond. Het statement dient te worden gemaakt naar de buitenwereld. We are against racism! En dus dient de voormalige captain van de White Lions  te worden geslachtofferd. Na Luis Suárez is hij de tweede speler in korte tijd die geschorst zal worden wegens racistische opmerkingen.

Uit de vonnissen van de FA blijkt nou niet bepaald consistentie qua strafmaat en consequentie. De Uruguayaanse aanvaller van de plaatselijke FC uit Liverpool moest acht wedstrijden toekijken. Engelsman John Terry zal vier duels moeten boeten. Alsof dat geen racisme is?! Het mag duidelijk zijn dat racisme verbannen dient te worden uit de voetbalstadions. Maar in het heetst van de strijd, dat weet iedere fanatiekeling, ontglipt er wel eens een politiek incorrecte woordkeuze. Na het eindsignaal van de arbiter schudt men elkaar de hand en zand erover! In het kader van Fair Play zouden de voetbalbonden het wat mij betreft veel meer over die boeg mogen gooien.

Ps. Joey Barton schijnt vanuit Marseille ook verontwaardig gereageerd te hebben op de magere 4 duels-schorsing.

 – De foto is genomen voor de Westminster Magistrates’ Court in Londen door een fotograaf van de Daily Mirror.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s