KNVB KAN BEKER IN ERE HERSTELLEN

In Nederland is de beker een troostprijs. Terwijl het naast het kampioenschap en Supercup de enige prijs is die je kunt winnen. Als je terugkijkt op je carrière, dan telt bekerwinst. Op Wikipedia staat nooit dat je de voorronde van de Champions League haalde. Dat is een prijs met louter financiële waarde, het brengt je geen roem. De KNVB-beker wel, maar dat wordt niet zo gepercipieerd. De UEFA heeft hier ook flink schuld aan door de Europa Cup II te vermoorden.

Maar dit seizoen nadert de bekercompetitie het niveau van de Eredivisie. Niet zozeer speltechnisch, maar qua spanning en verbazing. Excelsior pakte een record door zich voor het derde jaar op rij te laten uitschakelen door amateurs. PSV werd bijna op zijn Achilleshiel getrapt, maar was precies op tijd om de amateurs uit Groesbeek de voet dwars te zetten. Ook in de beker wordt de provincie steeds sterker. Daarnaast levert het de goedbetaalde amateurs mooie wedstrijden op. Want het is schitterend dat Ajax naar Sneek en Hoensbroek naar PSV moet.

Deze wedstrijden zijn goed voor de ontwikkeling van het voetbal als breedtesport. Amateurs profiteren van recettes, profclubs zijn zekerder van de volgende ronde. Mooiste affiche is de Rotterdamse derby tussen twee oude clubs van de Kromme. Gespeeld op het Kasteel van die andere Traditionsverein uit de Maasstad. Met 10.000 toeschouwers wordt het een voetbalfeest in de Rijnmond. Amateurs tegen profs zonder dat zij er, zoals in de voorbereiding, enorme bedragen voor moeten neerleggen. Een goede ontwikkeling en daarom moet de KNVB voortaan de bekerwedstrijden in de eerste ronden indelen naar regio. Tuurlijk, de traditionele top drie trekt altijd veel publiek. Maar de penningmeesters van respectievelijk Hollandia en HBS zullen hun clubs graag tegen AZ en de grote broer uit Den Haag zien spelen. Het maakt de beker voor amateurclubs interessanter, biedt profclubs de mogelijkheid om zich te tonen aan de achterban en maakt de Dennenappel weer een echte voetbalprijs.

– De beker komt, hoe kan het ook anders, bij http://www.knvb.nl vandaan.

Advertenties

4 Reacties op “KNVB KAN BEKER IN ERE HERSTELLEN

  1. EHC speelt helaas niet thuis tegen PSV, zodat we een kolkend sportpark de Dem moeten missen. Ze hadden dit weekend al geoefend in de reis naar Eindhoven door Nuenen met 0-1 te verslaan. Het team van Ole Tobiassen is er wel klaar voor, meldt de lokale pers.

  2. Geen gezeik met geplaatste clubs, compleet vrije loting, betaalde clubs meedoen vanaf eerste ronde zouden ook een verbetering zijn.
    Nu werd de helft van de amateurclubs al in de eerste ronde uitgeschakeld voordat de betaalde clubs meededen. Zonde.

  3. Tobiasen hoofdtrainer bij EHC, dat is wel integreren zeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s