LIVE LIVE LIVE Barcelona-Real Madrid

 

21.41 Dat was ‘m: 2-2. Een onderhoudende, maar niet al te beste pot. Theo kruipt nog even tegen het warme vlees van moeder de vrouw aan, een fijne avond!

21.38 Ook Pedro draait Real niet de nek om. Hij schiet voorlangs uit een flitsende counter.

21.35 Na een flitsende combinatie raakt Montoya van afstand de lat. Real komt bij het scheiden van de markt goed weg.

21.31 Ook de Grieken hebben de boel matig op orde. Sterkte met bezuinigen heb je nodig wanneer de baas van je belastingdienst Lekkas heet.

21.26 Kaka komt voor Özil, nog 10 minuten.

21.23 Juul Ellerman is ook van 7 oktober. Niet kwaad bedoeld, maar van Willem Holleeder moet Juul niet veel hebben.

21.21 Wederom een vrije trap op een gevaarlijke plek. Dit keer schiet Messi over.

21.17 Over goed-vs-kwaad is in deze College Tour-week van Holleeder veel gefilosofeerd. Op de geboortedag van Ulrike Meinhof (1934), Desmond Tutu (1931) en Heinrich Himmler (1900) geven we u nog graag wat extra denkvoer mee.

21.14 Messi en Ronaldo zijn gespreksstof de week door. Dat ze beiden echter in deze wedstrijd ook weer 2x scoren verbluft toch.

21.11 GOAL!! Op een briljante steekpass van Özil is Ronaldo weer messcherp: 2-2.

21.07 GOAL!!! Messi krult een vrije trap prachtig binnen: 2-1.

21.01 Natuurlijk hebben ook de de Italianen zo hun zorgen qua bezuinigingen. Een volk dat tien jaar lang een megalomane, sexverslaafde clown aan het roer laat, klaagt wat Theo betreft beter niet.  Eerst maar de corrupte elite eruit vegen. Ter zake, de tussenstand bij AC-Inter is 0-1.

20.59 Het is een vrij rommelige wedstrijd. Busquets krijgt geel bij het afstoppen van Ronaldo in een kansrijke aanval.

20.54 De arbiter van dienst Carlos Delgado Ferreiro huldigt het levensmotto ‘geniet ervan zolang het kan’. Hij fluit daarom maar snel voor de tweede helft.

20.49 De afgelopen week werd het Puerta del Sol-plein in Madrid bezet uit protest tegen de economische crisis. De pleinen bleven echter leeg toen er een aantal jaren eerder door de Spanjaarden een vastgoedbel werd gecreëerd die z’n weerga in de geschiedenis niet kent. Iedereen was toen even druk met z’n deel er van mee te pikken. Nu er zware tijden zijn aangebroken, moeten de Spanjaarden niet klagen maar inschikken. Het feest is over. De veegpartij van Madrid in Amsterdam beschouwen we zodoende maar als een laatste Spaanse stuiptrekking.

20.38 RUST!

20.35 De vlam slaat beginnend in de pan. Gele kaarten zijn er voor Xabi Alonso en Pedro.

20.32 Het is even wennen aan coach Villanova op de bank bij Barca. Hij heeft de uitstraling van een beginnend architect, nog zonder het zelfvertrouwen om een moeilijke bril te dragen.

20.28 Met de goal egaliseert Barca de verhoudingen op het veld. We gaan richting de rust.

20.22 GOAL!! Messi reageert attent als Pepe weer eens onzinnig blind een duel aangaat: 1-1!

20.20 De uitdaging van Barca is overigens niet half zo groot als die van de Spaanse samenleving. 51% jeugdwerkeloosheid, een substantieel deel van alle banken op instorten en een huizenmarkt met prijzen in duikvlucht. Ga er maar aan staan.

20.18 Barca heeft een uitdaging. Op achterstand tegen een ontketend Madrid en bovendien valt Alves uit. Montoya komt erin.

20.14 Binnen de minuut weer een vloeiende aanval. Dit keer schiet Benzema de open kans op de paal.

20.13 GOAL! Op assist van Benzema hamert Ronaldo de 0-1 in de korte hoek. Een verdiende voorsprong voor de Madrilenen!

20.10 Ramos is heel dichtbij de 0-1. Z’n kopbal zeilt maar net voorlangs.

20.08 Tot zover de loftrompet. Theo is na de zoveelste veegpartij van Real in Amsterdam namelijk klaar met de schijnvertoning die topvoetbal in Spanje is. Barca heeft een schuld van 578 miljoen, Real doet het voor 590 miljoen. De rest van het Spaanse voetbal telt op tot 3,5 miljard. Hoog tijd voor wat druk uit Europa om deze poppenkast genadeloos te herstructureren.

20.04 De eredivisie-samenvattingen van een uur geleden moeten welhaast afgespeeld zijn op 33-toeren. Dit tempo in Barcelona is overdonderend. Benzema schiet een eerste open kans voorlangs.

20.01 Het tempo zit er meteen goed in. Real gokt in de diepte op de snelheid van Ronaldo terwijl Barca combinerend de 16-meter intrekt. Een boeiende opening!

19.56 Het is aftasten over en weer. Dat alles bij Sport1-commentaar van Sierd de Vos. Niet verder vertellen, maar hij zit niet in Nou Camp maar in een klein hok te Amsterdam. Sierd moet het daarom doen met de geur van sigaretten en witte wijn die Wim Kieft met zich mee draagt, incluis diens slaapverwekkende co-commentaar. Sierd, sterkte!

19.50 VAMOS!

19.48 De opstellingen van vanavond:

Barcelona: Valdes, Alba, Song, Mascherano, Alves, Xavi, Busquets, Fabregas, Iniesta, Messi, Pedro

Real Madrid: Casillas, Coentrao, Ramos, Pepe, Arbeloa, Alonso, Khedira, Ronaldo, Özil, Di Maria, Benzema

19.45 U, mensen. U! U bent de grote winnaar van de eerste zondagavond in oktober. Een beklijfblog dat qua diepgang een jaarabonnement op de Groene Amsterdammer, 52 uitzendingen van Buitenhof en de verzamelde werken van Bas Heijne overtreft. Dat alles stijlvol gedrapeerd rondom de in potentie mooiste voetbalwedstrijd op aarde: Barcelona-Real Madrid. Veel plezier!

Advertenties

2 Reacties op “LIVE LIVE LIVE Barcelona-Real Madrid

  1. Hij was weer mooi! Bedankt Theo!

  2. ‘Niet kwaad bedoeld, maar van Willem Holleeder moet Juul (Ellerman) niet veel hebben’. Die Theo! Hilarisch!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s