DE MAN VAN HET WEEKEND: De consul

Dit weekend was het tweede weekend van oktober en het eerste weekend waarin je op vrijdagavond met twijfels je bed instapte. Doordat de regen vorige week met bakken uit de hemel viel, was menig voetbalveld doorweekt. Gelukkig zorgt kunstgras ervoor dat er nooit meer algehele afgelastingen zijn vanwege de regenval. Alleen vorst en sneeuw zijn nog spelbrekers. Maar er zijn dus voetbalclubs met enkel en alleen natuurgras. Deze velden, in combinatie met regen, zorgden er dit weekeinde voor dat één van de figuranten in het voetbal opeens hoofdpersoon werd. Iedereen wilde zaterdagochtend een quote van deze man: De consul.

Vrijdagavond met een onrustig gevoel naar bed. Want op internet las je dat alle jeugdwedstrijden al afgelast zijn. Het tweede en eerste krijgen een herkeuring. Tot aan een paar jaar geleden deed je het er mee, maar nu maak je meteen een WhatsApp-groep om je teamgenoten op de hoogte te houden. Minutieus geef je de laatste berichten door en leg je aan je Belgische doelman uit wat een herkeuring is. Zaterdagochtend meteen bellen naar de club waar je, net als vroeger, een bestuurslid aan de lijn krijgt die al tig keer hetzelfde verhaal heeft moeten vertellen. Waarom zit die consul niet op Twitter? Om tien uur een herkeuring.

Toch maar douchen, want je weet nooit. Net aangekleed gaat je mobiel: de kantinedame, het gaat niet door! Dan de teleurstelling vergelijkbaar met die van Ajacieden na de afstraffing tegen Madrid. Je houdt er al die tijd al rekening mee, en toch komt het hard aan. Dus moet je opeens verzinnen wat je op zaterdag gaat doen. Maar wat je ook doet, het blijft de rest van het weekend droog en het is fantastisch voetbalweer. Zondagavond zit je dus met je energieoverschot balend naar Studio Sport te kijken. Zij mochten wel! Dus vervloek je nog eenmaal de man waarvan je weet dat hij ‘ook maar zijn werk doet’. Hopelijk was hij dit seizoen voor het laatst man van het weekend!

– Het waterveld komt van http://rtvwest-acc-web.intermax.nl/files/images/2011/apr/proef-voetbalveld-onder-water-westland_1.jpg

Een Reactie op “DE MAN VAN HET WEEKEND: De consul

 1. Fraai beschreven…..de rol van de zogenaamde consul.
  Nog mooier beschreven de historie waarin het bellen naar de kantine centraal staat.
  Je ziet de teleurstelling op het gezicht van de speler bij NEEN.
  De rol van de APP en TWITTER.
  Dan weet je meteen dat het afgelast is.

  Toch is de nostalgie voor mij merkbaar,
  Ik kan me nog zo goed herinneren…..de telefoontjes op een druilerige zaterdagmorgen richting sportpark de Korze.
  De korzelige stem van Jan Aaldering of Piet Sanders….voor de 93e keer….het gaat niet door.
  Wat een communicatie.
  Nu is het zo gefikst met je mobieltje.
  Maar de jus is er af…..de wedstrijd gaat in beide gevallen gewoon niet door.
  En de rest van het weekend staat de zon hoog aan de hemel en zijn de velden bevolkt.
  Nondeju

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s