KNVB VERANTWOORDELIJK VOOR ONTSLAG TON LOKHOFF

Vrijdag jongstleden werd het Eredivisie-weekend afgetrapt met NECADO Den Haag. Een feitelijkheid van poco betekenis en geen reden tot fronsen van ook maar één der wenkbrauwen. Daarnaast allerminst het overwegen waard om voor thuis te blijven of reikhalzend uit te kijken naar de samenvatting later op de avond. Ondanks dat wist ik mij die avond geconfronteerd met de toevalligheid van thuiskomst op het moment dat Dione de Graaff, niet bij machte te verhullen dat de aanstaande paar minuten geen onmisbaar stukje televisie zouden vertegenwoordigen, het resumé van deze vrijdagavondwedstrijd aankondigde.

Die aankondiging ontlokte bij mij de volgende premisse: “Godskolere, die wedstrijd op vrijdagavond stelt ook altijd geen klote voor!” Ik besloot dat deze aanname de moeite waard was om aan een klein onderzoek te onderwerpen. De bevestiging was zo gevonden. Met potlood in en het jaarprogramma bij de hand, turfde ik mij naar het resultaat. De onmiskenbare eigenaar van de vrijdagavond, met maar liefst vijf wedstrijden, blijkt VVV-Venlo. Een mooie gedeelde tweede plek is er, met vier vrijdagavondontmoetingen voor onder meer Roda, NAC en PEC. Zij vertegenwoordigen samen vier van de onderste vijf clubs in het rechter rijtje.

Het is goed dat de voetballiefhebber dit weet. Dat maakt de beslissing om vrijdagavond de kroeg in te gaan ook mathematisch verantwoord. Immers, de kans dat je iets mist is uiterst klein. Daarnaast verraadt het een ongekende hoge mate van voetbalkennis bij de roosteraars van de KNVB. Het is alleen de vraag waar het causaal verband ligt. Gaan de ploegen die op vrijdagavond worden geposteerd presteren naar de weinige verwachtingen die de KNVB van ze heeft (en gaan ze daarmee gebukt onder een soort van self fulfilling prophecy?) óf is bij aanvang van de competitie zonneklaar dat deze clubs gaan strijden om degradatie en worden ze derhalve weggestopt op het minst aansprekende voetbalmoment van de week: de vrijdagavond?

Het bestuur van VVV-Venlo kan in ieder geval aan het einde van het seizoen niet zeggen dat degradatie uiterst onverwacht uit de lucht kwam vallen. Zelfs de IT-nerds van de KNVB zagen dat al aankomen. En Ton Lokhoff kan nu al zijn claim voor ontslagvergoeding bij de bond gaan voorbereiden.

Dione is wel vaker niet tot verhullen in staat, maar gelukkig troffen we op www.forum.fok.nl ook gewoon een leuke foto aan…

De voetbalagenda vonden we op de website van de Doetinchemse Zaterdag Club www.dzc68.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s