DE MAN V/H WEEKEND: Ruud Gullit

Dit weekend stond in het teken van interlandvoetbal en dus gebeurde er op clubvoetbalgebied niet heel veel. Nederland won verplicht van Andorra en Huntelaar naderde Kluivert. Hij ging Cruijff en Lenstra voorbij, maar dat is nog geen prijs. En uiteindelijk draait het in de sport om het winnen van prijzen. Daarom kozen wij voor een ander. Namelijk degene die dit weekend wel een prijs won en niet zo maar één. Hij won de Achievement Award van Life After Football. Eentje die je wint vanwege, ja vanwege wat eigenlijk? Maar wel een prijs, dus de man van het weekend: Ruud Gullit.

De aanvoerder van de gouden EK-ploeg is namelijk bezig met een leven na de voetballerij. In plaats van vragen beantwoorden van Kees Jansma staat hij tegenwoordig Evert Santegoeds te woord. Maar waarom krijgt Ruud Gullit een Achievement Award op de Lifestyle Fair van Regi Blinkers blad? Dat hij de Gouden Bal won, was vanwege zijn prestaties op het veld terecht. Maar wat heeft hij gepresteerd voor een Award van een ‘lifestyle magazine voor de professionele voetbalwereld’? Het zal u niet verbazen dat er nergens een juryrapport te vinden is. En dat is zonde.

Want het concept van Regi Blinker zit best slim in elkaar. Een soort Quote voor voetbalmiljonairs. Van die jongens die het in een paar jaar moeten verdienen en er dan totaal geen moeite mee hebben walgelijke salarissen te eisen. Kennelijk kun je als voetballer na je actieve carrière niet meer een normale baan zoeken en tot je 65e werken. Een doelgroep met geld dus. En uitstraling. Begrijpelijk dat bedrijven LAF inzetten om hun producten aan de doelgroep te presenteren. Dat Ruud dan in beeld komt, past misschien wel bij de uitstraling van het blad, maar een Achievement Award gaat wel erg ver. Want zoveel heeft hij in zijn leven na het voetbal niet meer bereikt. Al zullen de lezers van Evert Santegoeds en de kijkers naar RTL Boulevard daar waarschijnlijk anders over denken.

– Ruud en Nelson met een prijs die er wel toedoet, komen van http://www.nuentoen.nl

7 Reacties op “DE MAN V/H WEEKEND: Ruud Gullit

 1. Waar zijn wij mee bezig?
  Moeten we na de voetbalcarrière nog allerlei goedkope prijzen van een vreemd allooi gaan aanbieden?
  Als je Gullit gaat belonen/eren kun je er nog een hele partij bijpakken.
  Barry van Aerle, van dezelfde gouden EK-lichting kun je de gouden postzak overhandigen.
  Ronald Koeman krijgt dan de gouden vrije trap.
  Wim Kieft die zijn knar tegen de bal zette tegen Ierland krijgt de zilveren kuif.

  Jongens, waar zijn we mee bezig?……houd er toch mee op.
  Krijg je nu een prijs om de naam zoals Gullit of om de prestaties?
  Na zijn trainerscarrière steekt Gullit zijn tijd om wat slap te ouwehoeren in een voetbalstudio.
  Voor hem 10 anderen want zijn commentaar en statements zijn echt van een bedenkelijk niveau en voegen niets toe.
  Als Gullit spreekt, zet ik in ieder geval het geluid uit.
  Maar dat is bij Waterneus en Van Halst ook zo.
  Maar een prijs voor een echte goede commentator….ja die is welkom.

 2. Beste publieksspeler,

  Leuk stukje. Jammer dat je niet even de moeite neemt om te verifiëren waar de Award voor staat. Ik zal je op weg helpen. De Achievement Award is in het leven geroepen om Nederlandse voetballers na hun voetbalcarriere een waardering te geven voor datgene wat zij in hun actieve carrière hebben bereikt. Zo moeilijk is dat niet. Deze prijs doet er voor ons en degene die hem krijgen wel degelijk toe.

  Voortaan eerst ff je huiswerk doen voordat je iets plaatst!

  • Geachte heer Blinker/beste Regi,

   Het is voor ons een eer dat u de moeite neemt om op ons weblog te reageren. Wij zijn ook ontzettend benieuwd naar het verweer van onze publieksspeler, een type voetballer dat u tijdens uw actieve carrière ook zeker was.

   En blijkbaar is er ook zeker nog een leven na het voetbal..

  • Beste Regi,

   Bedankt voor je reactie.

   Gisteren zag ik op de Facebookpagina van Life After Football dat Ruud Gullit de Achievement Award had gewonnen. Daarom besloot ik gisteravond om hem tot man van het weekend te bombarderen en een post aan hem te wijden.

   Toen ik vervolgens deze post schreef heb ik geprobeerd te verifiëren waar de Award voor staat. Ik was namelijk nieuwsgierig waarom Ruud Gullit hem kreeg. Op zowel de website van LAF en de Lifestyle Fair kwam ik echter niet tegen wat de aanleiding was. Omdat uw blad/concept Life After Football heet ben ik er vanuit gegaan dat Ruud Gullit de prijs kreeg n.a.v. zijn Life After Football. En ik vraag me af of Ruud daarvoor een prijs verdient aangezien de prestaties daarin tegenvallen of in ieder geval niet passen bij de status van Ruud Gullit, de voetballer.

   Zoals je in het stuk leest ben ik het er mee eens dat de actieve voetballer Gullit één van de beste spelers is die we hebben gehad in ons land. Dat hij op basis daarvan en Achievement Award heeft ontvangen kan ik dan ook begrijpen en vind ik terecht.

   Mocht er volgend jaar dus weer een Award worden uitgereikt dan weten wij in ieder geval wat de achtergrond is en zijn wij graag aanwezig om een mooi verslag te kunnen schrijven :-).

   Met vriendelijke groet,
   Publieksspeler

 3. Waar blijft de reactie van de boezemvriend van Mandela en Berlusconi himself?

 4. Pingback: HET JAAR VAN ABE, CLARENCE, MICHEL EN WAMBERTO |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s