INDENBANVANABE 23/11/12 – Update 3 –

Natuurlijk geloofden wij initiatiefnemers, Kentudezenog en Voetblah, in het concept van onze ode aan Abe van den Ban, toen wij alweer maanden geleden de eerste gedachten wijdden aan dit evenement. En natuurlijk droomden wij als waren we nog kleine jongens van een happening zonder weerga. Maar dat het zou uitgroeien tot deze omvang en inhoud, had niemand van ons voor mogelijk gehouden. Als (voorlopig?) absoluut hoogtepunt hebben we een grotendeels aan de IndenbanvanAbe-happening gewijde column van de enige echte Sjoerd Mossou in het AD van vandaag! Dat Sjoerd hiermee ook meteen zichzelf promoot, nemen we graag voor lief. De Hard Gras-prijswinnaar 2011 is namelijk de ballenvanger van het journalistenteam dat het de 23e november om 15.00u opneemt tegen ons soort bloggers in het oude HFC Haarlem-stadion aan de Jan Gijzenkade. Maar Sjoerd zal wel de laatste zijn om in het strijdperk genade van ons te verwachten, hoe trots en verguld we ons ook voelen door zijn speciale aandacht.

Sinds de laatste update zijn er alweer diverse verrassende en aansprekende elementen aan het evenement toegevoegd. Uiteraard mag in deze tijd van sociale media een Facebook-pagina niet ontbreken, hoe retro en nostalgisch het geheel ook moge zijn. Wilt u alles op de voet blijven volgen en daarbij worden vergast op unieke beelden, foto’s en anekdotes, dan is het liken van deze pagina onontbeerlijk. We beginnen dus met een wedstrijdje tussen voetbalbloggers en -journalisten. Dat de bloggers worden gecoacht door Abe himself is al net zo bekend als ongekend. Het antwoord hierop van het journaille luidt Hans Kraay junior! Niet alleen zal deze roemruchte jasbeschermer de journo’s tevergeefs proberen te coachen, ze hebben hem zelfs een mental coach toebedeeld om deze helse opdracht het hoofd te bieden! Zoals al in de vorige update vermeld, heeft hij journo’s van allerlei pluimage en gezindten onder zijn hoede.

De al eerder opgevoerde blogbroeders – met de animatoren Kentudezenog, dit blogske en Gogme United voorop – worden nog aangescherpt met Schwalbe United en Catenaccio.nl. En dus volledig gratis in prachtige retro-tenues van HFC Haarlem en (vh) FC Amsterdam gestoken dankzij het onvolprezen Copa Football. Dat ook nog eens speciale ballen het veld ingooit! En dat good old Jan Keizer de zware, maar hem nog steeds toevertrouwde taak heeft om dit alles te arbitreren, is eveneens bekend, maar toch nog steeds het vermelden waard.

Over vermeldenswaard gesproken!! Met onverholen trots mag de IDBVA-organisatie aankondigen dat niemand minder dan Sierd de Vos het aandoenlijke veldgebeuren van commentaar zal voorzien! Of er dus nog ander gevogelte dan de koekoek boven de Jan Gijzenkade zal cirkelen, kunt u met eigen oren en ogen aanschouwen op 23 november! Zelfs, toch ook oud-Haarlem-speler én besnorde personificatie van weer ander voetbalgeluk, Johan Derksen, zal Sierd er niet van weerhouden alle registers open te trekken. Al is het maar omdat hij hoogstpersoonlijk nog wedstrijden van Abe heeft becommentarieerd voor het evenzeer nostalgische AVRO/Sportpanorama op de zaterdagavond.

Last but not least vragen we nog uw speciale aandacht voor de talkshow na afloop van de wedstrijd met Abe als middelpunt. Er zal hem dan een speciale uitgave worden overhandigd van De Roodbroek, organisatie van diehards die de aandacht voor HFC Haarlem levend willen houden. In de wandelgangen hebben we vernomen dat er mogelijk nog meer oud-spelers van HFC Haarlem hun opwachting zullen maken.

Al met al hebben we nu reeds een programma om van te smullen, al zeggen we het zelf. En wie weet welke verrassingen we nog meer in petto hebben! Het zou bijvoorbeeld zo maar kunnen dat de balverliefde VI-sterreporter Michel van Egmond langs de lijn staat om zijn maatjes te zien ploeteren. Wat het ook moge zijn, het zal geheel in het teken staan van een nostalgische ode aan HFC Haarlem, maar vooral aan Abe van den Ban, de besnorde personificatie van het authentieke, nog onbedorven kleine voetbalgeluk. Zoals zo mooi en treffend door Sjoerd beschreven.

Beste mensen, dit mag u niet missen!! Al is het maar om later tegen uw kinderen of tegen wie dan ook te kunnen zeggen: “Ook ik was erbij op 23 november 2012 in het HFC Haarlem-stadion aan de Jan Gijzenkade: de legendarische IndenbanvanAbe-happening!”

Advertenties

10 Reacties op “INDENBANVANABE 23/11/12 – Update 3 –

  1. Sjonge jonge, het begint echt iets moois te worden! Een prachtige verzameling van aansprekende en spraakmakende voetbaliconen met de ultieme voetbalsnor in hun midden. De ware voetballiefhebber mag dit idd niet missen! Ik ben er in elk geval bij!

  2. Leuk liefhebbend voetbalhart!! Kunnen we je eindelijk eens ontmoeten..waar kunnen we je aan herkennen??

  3. Is bij de muziekliefhebbers onder de voetbalbloggers al bekend dat de Snevo’s ooit een prachtig nummer hebben geschreven over de Jan Gijzenkade?

  4. Is dat waarlijk serieus bedoeld? ‘Niets is geheel waar, en zelfs dat niet.’ Het credo van een ongelovige, toch?

  5. Pingback: #INDENBANVANABE – update 4 – |

  6. Pingback: Ook Gerbie In den Ban van Abe | Niets is geheel waar, en zelfs dat niet.

  7. Pingback: IN DEN BAN VAN ABE: Update 4 | VOETBLAH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s