MAN V/H WEEKEND: Ton Spaan

Afgelopen weekend werd ons land bevolkt door zombies in verband met Halloween. Zo ook in Nijmegen, alleen dan op het veld door Kevin Conboy, die zaterdag zijn tweede rode kaart van dit seizoen ontving. Een kaart zonder enige discussie, maar daar dacht de Engelse Deen anders over. Zo iemand maken wij natuurlijk nooit man van het weekend. Maar heethoofden worden ook altijd begeleid naar de kleedkamer, meestal door de elftalleider. Die krijgt dan vervolgens vaak nog eens geheel onterecht de volle laag. Als eerbetoon aan deze mensen is onze man van het weekend Ton Spaan.

Spaan is de elftalleider, tegenwoordig teammanager, van de Nijmegenaren. Spelers met rood krijgen altijd Ton Spaan mee. Hij is dus ook Angermanager. De meeste elftalleiders lopen al jaren rond bij de club en doen geen vlieg kwaad. Zij hebben een zekere senioriteit, zijn een soort favoriete oom. Iemand die je waardeert omdat hij zorgt dat jij alleen maar aan voetbal hoeft te denken. Ton Spaan begeleidde zaterdag recidivist Conboy naar de catacomben. Die trapte, zoals te doen gebruikelijk, eerst nog even de deur van zijn eigen stadion in puin en liep vloekend de trap op. Hoe kalmeer je zo’n wilde? Spaan probeerde het heel simpel met een Nijmegens “Doe eens rustig jongen!”

Vier woorden, zo raak. Een middelmatige voetballer die door een man die al 18 jaar bij de club rondloopt op een duidelijke manier van repliek wordt gediend. Vier woorden waarmee hij eigenlijk zegt: “Hé imbeciel, je voetbalt hier net voor het tweede seizoen en gedraagt je als een idioot. Gebruik je gezonde verstand eens, want je gedrag slaat nergens op. Je maakt de club waar ik al 18 jaar rondloop te schande.” Zoals altijd biedt Conboy een dag later zijn excuses aan bij de supporters en de club. Loze excuses. Er is namelijk maar één iemand die excuses verdient.

Ton komt van http://www.nec-nijmegen.nl

Advertenties

5 Reacties op “MAN V/H WEEKEND: Ton Spaan

  1. Is Ton familie van Henk? Dan zal ie Conboy wel de nodige strafpunten geven.. 🙂
    Goed gevonden, zo’n onverwachte maar alleszins verdiende man vh weekend. En wat kan ik me ergeren aan die opgewonden standjes die doorgaans volkomen terecht het veld af worden gestuurd.
    Maar het ergerlijkst is nog wel het feit dat dit zo nodig door de camera’s tot in de catacomben moet worden begeleid, waardoor de verongelijkten zich bijna verplicht voelen om er nog een schepje bovenop te moeten doen.

  2. Ik ben heel trots op mijn vader, dit verdient hij zeker !!

  3. Grappig…zie ik een jaar later dat ik jullie “dochter van de week” ben (was) 🙂
    Alsnog bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s