DE LANGE CORNER WORDT WEGGEGOOID


Het voetbalspel brengt van oudsher een aantal elementen met zich mee waarvan een correcte uitvoering niet direct bijdraagt aan een hogere gepercipieerde kwaliteit van de wedstrijd door de toeschouwers op de tribune. Maar andersom geldt wel dat een gebrekkig uitgevoerde variant direct resulteert in uitspraken als: “Staan ze hier nu godverdomme hele dagen voor op het trainingsveld?!” Dan hebben we het dus over de corner en ingooi. Ofwel: vormen van spelhervatting.

De vraag is of dergelijke kwalificaties enige vorm van rechtvaardigheid in zich hebben. Uiteraard genieten we van een heerlijk, op tempo genomen, inswingende Eckstoß. Liefhebbers beweren zelfs dat je alleen al aan de traptechniek kunt zien of iemand het wel of niet in zich heeft om een hele grote te worden. Maar! Hoe anders is dat bij de inworp. Corners en vrije trappen oefenen na afloop van de training is voor vedettes gesneden koek. Wat een bijzondere gewaarwording zou het echter zijn als de Modricen, Van der Vaarts en Van Persies (door de wol geverfde cornertrappers als daar zijn) na de ochtendsessie even de bal ter hand nemen om de topspin-throw-in te perfectioneren.

Dat is dus een rare gedachte. Niet dat we het ooit zullen zien, want de door zichzelf tot balvirtuoos gebombardeerde Spielmacher zal aan banale zaken als de inworp zijn vingers niet branden. Wat overigens weer goed nieuws is voor de Dirk Kuijts (nee, fan zijn we niet) van deze wereld; blijft er tenminste nog iets te specialiseren over. Maar toch… Hoewel we best kunnen genieten van een lekkere corner, lijkt deze vorm van spelhervatting qua imago hetzelfde lot beschoren als de ingooi. Het beste team ter wereld neemt welhaast nimmer een lange corner en dat komt niet alleen maar door het gebrek aan hoogvliegers of luchtmacht. Countervoetbal is in. Helaas lijkt het voortbestaan van de traditionele hoekschop daar het slachtoffer van te worden.


– Belg Björn Vleminckx troffen we aan op www.deondernemer.nl

– Het nostalgische plaatje van de hoekschop vonden we op www.goetsenhoven.be

Advertenties

4 Reacties op “DE LANGE CORNER WORDT WEGGEGOOID

  1. Van Gaal riep volgens mij ooit dat 80% (!!!) van de corners een goal oplevert. Was dat geconcludeerd uit onderzoeken, of zou hij alle corners bedoeld hebben die HIJ in zijn voetbalcarrière heeft genomen?

  2. Bij het plaatje mag er meteen een doeltrap genomen worden. Een fatsoenlijke corner kan zeker een waarde zijn. Probleem is dat ik zelden nog goede corners zie. Korte corners zijn helemaal triest.

  3. Ik zie niet in wat er mis is met een goedgenomen korte corner…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s