MYSTERIE BOËTIUS RAZENDSNEL ONTRAFELD

Ineens stond hij daar, Jean-Paul Boëtius, aan de aftrap van de Klassieker. Het Nederlandse voetbaljournaille zat direct met de handen in het haar, want wie was die knaap in godsnaam? Er werd gebeden voor een kleurloos optreden van de jongeling, zodat er nauwelijks over hem geschreven hoefde te worden. Helaas, het liep zondag anders. Boëtius speelde weergaloos, zette Wesley Verhoek vrij voor de keeper en luisterde zijn debuut op met een treffer. Had hij beter niet kunnen doen. Plots is hij een hype en wil iedereen alles van hem weten. Afschuwelijk. Ik pleit er juist voor om het Mysterie Boëtius zo lang mogelijk in ere te houden.

Jean-Paul Boëtius

Een paar dagen mochten we perkloos fantaseren over de achtergrond van Jean-Paul Boëtius. Ik stelde me Jean-Paul voor als visserszoontje uit Colijnsplaat, een pittoresk dorpje op Noord-Beveland. Door zijn schoolvriendjes werd Jean-Paul liefkozend Jépé genoemd. En als hij thuiskwam van school, gooide Jépé zijn boekentas in de hoek en ging hij met zijn vader de Oosterschelde op. Alles haalden ze binnen, vader en zoon Boëtius. Platvis, schar, bot, wijting, gul. Maar vooral zeebaars. Niemand had zulke goede voelsprieten voor dé perfecte zeebaars-stek als de jonge Jépé. Hij was voorbestemd de schuit van zijn vader over te nemen, totdat hij werd gescout in de haven van Rotterdam. Jan Boskamp slokte net een verse haring naar binnen, toen hij het visserszoontje een spartelend zeesterretje terug de zee in zag stiften. Het vervolg laat zich schrijven als een jongensboek…

Helaas wordt het Mysterie Jean-Paul Boëtius al een paar dagen na de Klassieker ontrafeld. Het begon gisteren met een interview van zijn moeder, die vertelde dat haar zoon al op zijn zesde in de Feyenoord-jeugd werd opgenomen. Vanaf nu worden we allemaal doodgegooid met het dertien-in-een-dozijn-verhaal van de Feyenoorder. Waarschijnlijk lezen we vandaag in de nieuwe VI dat Boëtius is gehard op de pleintjes in Rotterdam-Zuid, graag FIFA speelt met zijn ‘matties’ op de Playstation en dat je hem ’s nachts wakker kunt maken voor de rijst met kip van zijn moeder. En oh ja, dat hij niet onverdienstelijk rapt en binnenkort een single releaset met Ryan Babel en Gregory van de Wiel. Bah. Ik vond visserszoontje Jépé leuker.

– De foto is afkomstig van http://www.vi-images.com en is gemaakt door Maurice van Steen

Advertenties

6 Reacties op “MYSTERIE BOËTIUS RAZENDSNEL ONTRAFELD

  1. Helemaal de spijker op de kop! Zelfs Kalusha was nog een mysterie vergeleken bij de de huidige Facebook-generatie. Tegelijkertijd is het een groot raadsel hoe we telkens weer opnieuw jonge sporters uitvergroten en daarmee willens en wetens het bijna onmogelijk maken dat ze zich in alle rust ontwikkelen.

  2. Helemaal mee eens, Bwalya! Ik vind sowieso dat de voetbalwereld veel te veel stereotype mensen voort brengt. Kan dan ook niet wachten tot de biografie van Good Old Andy v/m Meyde uitkomt, dat wordt smullen!

  3. Pingback: IK BREEK EEN LANS VOOR AFRIKANEN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s