NIET JUICHEN IS WERKWEIGERING EN DISRESPECT

Een belangrijk voetbalonderdeel is het maken van doelpunten. De combinatie van dit onderdeel met het tegenhouden van doelpunten door en van de andere partij is een succesvolle cocktail. Maar scoren is nog belangrijker dan tegenhouden. Niet voor niets doe je dit in een doel. Het doel van voetbal had geen betere naam kunnen hebben. Als je een doelpunt maakt, dan ben je blij. Tenzij je Mario Balotelli bent. Maar die toevoeging kun je achter iedere zin zetten waarin normaal gedrag wordt beschreven.

Juichen doe je omdat je blij bent dat je een doelpunt maakt. Voor jezelf en voor je club. Dat wil je vieren. Maar als je tegen je oude club speelt, dan schijn je niet te mogen juichen. Dit weekend toonden Luc Castaignos en Robin van Persie op deze manier hun respect voor hun oude club en hun fans. Zeggen ze. Het komt echter vooral gemaakt en onzinnig over. Want spelers wisselen tegenwoordig makkelijker van club dan van schoenen. Zodra ze ergens anders meer geld kunnen verdienen, zijn ze  pleite. Begrijpelijke keuze, maar ga dan niet schijnheilig niet-lopen-juichen. Stel je eens voor dat clubhopper Henk Vos niet had mogen juichen na het scoren tegen en bij zijn talloze exen..

Maar het erg(erlijk)ste is nog het onfatsoen dat je toont jegens je huidige club en haar fans. Je juicht namelijk om te vieren dat je een doelpunt maakt. Daar ben je blij mee. Niet juichen voor een doelpunt suggereert dat je niet er niet blij mee bent. En als je er niet blij mee bent, lijkt het alsof je eigenlijk liever niet wil scoren. Terwijl jouw club je betaalt en opstelt om te scoren, ga jij met de instelling het veld in dat je liever niet scoort. Onzin natuurlijk, want een voetballer wil wel degelijk scoren. En terecht. Dat is namelijk het doel. Maar doe dan niet schijnheilig en juich gewoon!

– Het shirt is te bestellen op http://voetbalinternational.spreadshirt.nl

Advertenties

3 Reacties op “NIET JUICHEN IS WERKWEIGERING EN DISRESPECT

  1. Dat niet juichen is idd hoogst ergerlijk en aanstellerig, maar dat gevingerde hartje is helemaal erg! En neem die gratuite klopjes op het hart of verwijzing naar het clubembleem ook maar ff mee. Zit een mooie post in jongens!

  2. @Liefhebbend voetbalhart

    Die zou er zo maar eens aan kunnen komen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s