EUROPA LEAGUE, VOOR DE ÉCHTE LIEFHEBBER


De échte voetballiefhebber kijkt en volgt alles. Van het Championship-toetje na hoofdgerecht Match of the Day op de zaternacht tot de Topklasse-samenvattingen op de verschillende regionale zenders in het Tele2-pakket. Als er ergens tegen een bal wordt getrapt, weet de liefhebber van de hoed en de rand. Geen transfergerucht te klein, geen praatprogramma te veel. De echte liefhebber houdt zielsveel van het spelletje. Als een weerloze verslaafde; een televisiejunk die zijn shot Jupiler League nodig heeft om op de been te blijven in zijn voor het overige, vrij sleurderige bestaan.

Op het moment van schrijven speelt Twente tegen Levante en neemt Spurs het op tegen Maribor. Het uitgezakte lijf van de liefhebber hangt voor de televisie om de poulefase van de Europa League live te aanschouwen. Hij trekt de derde avond op rij door tot het krieken van de voetbalvrijdag; die passend wordt ingeluid door de samenvatting van Ironi Kiryat Shmona – Sparta Praag. Nadien strompelt de liefhebber van bank naar bed. Hij mompelt nog wat over omgekochte knipoog-Kroaten en achterlijke achterlijn-grensrechters  alvorens de slaap te vatten.

De Europa League is hét toernooi voor de echte liefhebber; het stopt namelijk nooit. Voorrondes vanaf juni; een poulefase waar geen eind aan komt en subtoppers uit Cyprus die tot eind november spelen tegen middenmoters uit Finland.  In maart komen er wat falende topclubs bij en uiteindelijk wint in mei Atletico Madrid de beker. En dit year round circus wordt passend vertaald in televisievulling door RTL7; met presentator en analytici die openlijk  hun desinteresse etaleren en daarmee de liefhebber stelselmatig schofferen. Maar de liefhebber heeft geen keus: hij moet kijken, hij moet het zien.

Wil iemand de liefhebber tegen zichzelf beschermen en dit verschrikkelijk overbodige toernooi afschaffen aub?!

Advertenties

2 Reacties op “EUROPA LEAGUE, VOOR DE ÉCHTE LIEFHEBBER

  1. Spijker op de kop! Ook mijn liefhebbend voetbalhart maakt geen sprongetje bij de EL-voetbalbeelden die in een treurige mars aan ons voorbij trekken. Alleen maar interessant voor belchinezen, gok-Kroaten en andere voetbalmaffiosi.

  2. Pingback: ALLEEN MET EEN BEKER EUROPA IN |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s