#INDENBANVANABE – laatste update –

Nog minder dan ’n week en het wordt onderhand tijd ook! Want zoals u waarschijnlijk al tot in den treure en misschien zelfs vervelens toe heeft ervaren, wij zijn al maandenlang #indenbanvanabe. Dat het zó lang moest duren, kwam vooral door de productie- en levertijd van de tenues waarin de bloggers en de journo’s worden gestoken. Gul en genereus geschonken door COPA Football dat in de persoon van Stephan Dekker een fantastische medewerker heeft die dit fraaie staaltje vakwerk naar ons toe heeft gecommuniceerd en gecoördineerd. Het lange wachten heeft dan ook tot een schitterend resultaat geleid. Waarvan u hier alvast een digitale proeve ziet en dat u komende vrijdagmiddag in en voor het echie kunt bewonderen.


We hadden al een affiche waarbij links én rechts hun vingers bij af zullen likken. Nu zijn daar ook nog twee onvervalste voetbaliconen, Willem van Hanegem en John(ny) Rep, bij gekomen! De Kromme als td van het Royal Dutch Press-team – waarvan u overigens geen pressing hoeft te verwachten – en  Goudhaantje dat diezelfde functie bekleedt bij het blitse blogbroedersteam. Door Abe himself voorgedragen en het kon John meteen behagen. Iets dat sowieso het unieke en hartverwarmende is van dit initiatief: iedereen is meteen enthousiast om eraan mee te werken. Volstrekt belangeloos. Of het nu de keihard werkende organisatoren van Kentudezenog, Gogme United, De Roodbroeken, COPA Football, Stichting Haarlem en Voetblah zijn; of de journo’s, de bloggers, Jan Keizer met grensrechters, Sierd de Vos, Kraay jr., Abe zelf of voornoemde voetbaliconen: eenieder zegt zonder aarzelen zijn medewerking toe en dat stemt ons tot grote vreugde en voldoening. Nu al.

En dan moet het nog beginnen! We hebben nu ook een voetbalkwisje tussen het wedstrijdje en de talkshow in. En we komen met de collectebus langs. Want u krijgt alles gratis voorgeschoteld. Daarbij ook nog een exemplaar van de speciale Abe-editie van De Roodbroek in de handen gedrukt. Dat moet u toch vrijgevig stemmen ten einde onze kosten te dekken en daar bovenop en vooral de Movember-beweging te ondersteunen. U krijgt er zóveel voor terug! Kijk, een wedstrijdje van niks, dat krijgt u elke week voor de/te  kiezen in de Eredivisie; maar dan niet vóór niks. Bij ons wel! Het biedt u bovendien de unieke kans om al die eigenwijze, betweterige bloggers en journalisten te zien stuntelen. Is er een beter (leed)vermaak te bedenken?!


U bent getuige van de trainersstrijd tussen de spring-in-het-veld Hanssie Hanssie en diens tegenpool qua rust, beharing en ervaring: onze hoofdpersoon Abe. Het t(itanen)d(duel) tussen Van Hanegem en Rep, ooit tezamen totaalvoetballend furore makend. U kunt zich laven dan wel lekker ouderwets ergeren aan de hilarische dan wel tranentrekkende trouvailles van commentator Sierd de Vos. U ziet de levende legende Jan Keizer als vanouds parmantig paraderen en arbitreren.

Maar toch. Ikzelf kijk het meeste uit naar de talkshow. Want toen ik Abe onlangs voor de eerste keer mocht ontmoeten, wist ik het nog niet. Dat hij eigenlijk Arberth (sic!) heet, bedoel ik. Daarmee de telefoon ‘aanneemt’ en door zijn vrouw ook zo wordt aangesproken. Dat nu intrigeert mij mateloos. En daar ga ik hem naar vragen als de Struise broertjes mij daartoe in de gelegenheid stellen. Dat iemand die met de naam Arberth is opgescheept, zich Abe gaat noemen, dát begrijp ik ten volle. De moeder aller voetbalnamen, meer nog dan Johan. En probeer maar eens met een vol stadion Arberth te scanderen. Da’s nuchter al tongverstuikend. Toch, er is maar één Abe. Met die kuif. Daar  is geen snor tegen gewassen. Iets in die trant moet ‘m hebben bewogen om na zijn voetbalcarrière de naam Abe weer af te zweren  Maar terug naar Arberth.. Uniek, zeker. Ik ken verder niemand die zo heet. Toch, het is mij een raadsel. Nog zeven nachtjes slapen, dan wordt hopelijk Mazuro’s mysterie ontrafeld. Tot dan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s