BADR HARI EN KANU: HORECAVRIENDEN

Een beetje voetballer heeft zo zijn eigen entourage. Het behoren tot zo’n entourage is, op z’n zachtst gezegd, niet altijd te benijden. Lijkt mij. Niet alleen omdat je ten overstaan van normale mensen altijd eerst zult moeten afrekenen met de predicaten ‘sneu’ en ‘profiteur’, maar ook omdat er wel degelijk een stukje onvoorwaardelijke zelfverloochening bij komt kijken. Dat proces kent vooral bij de formatie van die entourage een aantal aardige facetten van verzaken ten opzichte van het eigen karakter. Daarom schets ik hier met alle liefde en plezier hoe een dergelijk werving-, selectie- en, uiteindelijk, sollicitatieproces er ongeveer uitziet.

Zoals het ook met normale vacatures gaat, sluip je de posse van een voetballer vaak via via binnen. Middels het informele circuit. Nog vaker echter woonde je toevallig bij ‘m om de hoek, zat je naast ‘m in de kleedkamer van de gymles of mocht je vroeger, toen ie nog bij de plaatselijke fc voetbalde, op zaterdagmiddag bij ‘m thuis komen schommelen. Bijkans hebben deze jongens het nog zwaarder dan de groupies die zich later rondom de prof voegen. Zij hebben immers nooit voor een beroemde vriend gekozen. En door ‘m trouw te blijven, hebben ze zich daarmee wel onderworpen aan de vooroordelen waaraan ik hiervoor al even refereerde.

Keren we terug naar de aangevlogen succesgeile parasiet dan zien we dat ook de voetballer zelf wel het een en ander te verwijten valt. Hij is op zoek naar iemand die op ‘m lijkt: een ja-knikker die zich onbeschaamd lekker voelt in opzichtige Gucci, Moschino of D&G kleding. We kunnen ook gerust stellen dat de voetballert niet bekend staat om het organiseren van zijn eigen kritiek. Alles goed en wel, maar als je er in geslaagd bent om qua denkbeelden en kledij niet te veel van ‘m te verschillen, dan ben je er nog niet. De sociale omgeving van een voetballer fluctueert, hij kan uit genoeg smakeloze aandachtshoeren kiezen, dus hoe wordt je een blijvertje?

Dat antwoord gaven de vrienden van Rubenilson dos Santos da Rocha, beter bekend als Anderlecht-ster en centrale middenvelder Kanu, op zondagavond 11 november jongstleden. Zij sloegen een jongeman tot moes die in een Belgisch-Braziliaanse bar nietsvermoedend aan de praat was geraakt met Kanu’s ex. Nee.. dan ben je pas een goede vriend!

 In Hollywood is, zoals de foto op www.webtvwire.com ons leert, het fenomeen zelfs goed genoeg voor een successerie

– De modebewuste parasiet vonden we op www.zazzle.nl  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s