LIVE LIVE LIVE CFR CLUJ 1907-SPORTING BRAGA

22.38 Cluj wint en viert feest. Braga heeft met dit spel weinig in de CL te zoeken. We hebben het gehad hier. Weltrusten!

22.33 Theo vindt de verschijning van de Portugezen 3x niks. Een harde, defensieve spelopvatting met veel intimidatie en gejank. Inpakken en wegwezen, terug naar de heimat waar dat gedrag niet opvalt.

22.28 Mocht u morgen die stinkerige zweetsnor met z’n leren gilet iets harder dan normaal op z’n accordeon horen spelen in de metro, dan heeft u met een Cluj-fan van doen. Met deze tussenstand gaan de Roemenen in ieder geval naar de Europa League.

22.25 Op het veld begint het weer op en neer te golven. Braga scoort via Custodio een afgekeurde goal terwijl Camora voor Cluj tot twee keer toe op de paal schiet. Man of the Match Pedro verlaat het veld voor Kapetanos.

22.21 Cluj (305.000 inwoners) en Braga (164.000) vertegenwoordigen de kleuren van middelgrote steden. Ter vergelijking, Tilburg, Almere, Groningen, Breda en Nijmegen zijn van de schaal hier tussenin. De kans dat bewoners alhier ook Champions League voetbal te zien krijgen, is niet bijster groot.

22.15 Dat in Roemenie de vulpen en Insuline werden uitgevonden is iets dat maar weinig mensen weten. Waarom zou je ook. Dat gezegd hebbende, schiet Coelho (Braga) tot twee keer toe een vrije trap in de muur.

22.08 Braga werd opgericht in 1921 en staat bekend als Arsenal do Minho. Toen oud-speler en coach Jose Szabo terugkeerde van een match op Highbury in de  de jaren ’30 overtuigde hij de rest van het team om de groene clubkleuren in rood-wit te veranderen.

22.03 De 1-0 voorsprong van Galatasary tegen Man United is ondertussen  slecht nieuws voor beide teams. Op het veld beurt er verder niet veel.

21.59 Het is weer tijd voor de felicitaties. Op 20 november is het feest in Twente vanwege de verjaardagen van Roberto Rosales en Dimitri Boulyikin. Beter steken ze een kaarsje op en hangen ze de vlag halfstok voor Wim Bosboom. Hij stierf vandaag in 2001 op 73-jarige leeftijd.

21.55 Met 10 tegen 11 en een 3-1 achterstand lijkt het voor Braga een schier hopeloos verhaal. Ze beginnen echter grootmoedig aan de tweede helft.

21.50 We zijn weer onderweg!

21.45 Braga ligt op een luttele 3.400 kilometer asfalt van Cluj. Via Bilbao, Toulouse, Genoa, Triest, Maribor en Debrecen doorkruist u onderweg zo ongeveer alle knoflooklanden die aan het infuus van de Europese Unie liggen. Komt u eenmaal in Cluj aan is het goed te weten dat men sinds mei 2007 is gestart met het aanleggen van een ringweg aan de oostelijke kant van Cluj. Middels een groot viaduct kan men bij afslag Feleac zonder oponthoud richting Apahida rijden. Nadat je net 34 uur in de auto hebt gezeten, is dat toch mooi meegenomen.

21.33 Thee!

21.30 Op het randje van de rust hoekt Douglao (Braga) tamelijk hersenloos Rada tegen de grasmat. Rood is de meer dan terechte straf.

21.27 De Roemeense munteenheid (de Leu) is afgeleid van de Nederlandse daalder waar een leeuw op staat. Dominique Kivuvu zal het worst zijn. Als Angolese Amsterdammer van Telstar naar NEC naar Cluj: in het leven van een profvoetballer is de realiteit vaak gekker dan de raarste fantasie.

21.23 In de bakermat van de Roma’s en de Sinti’s wekken de vreemdelingenlegioenen weinig bevreemding. Een eindbaas als Koko Petalo brengt geen van beide teams echter binnen de lijnen.

21.19 GOAL!! Net na de eerste wissel van Braga brengt Rui Pedro de marge weer op twee met een knappe spitsengoal: 3-1!

21.13 Rafael Bastos haalt uit voor de derde Cluj-treffer. Beto redt maar net.

21.09 Truffels mensen, truffels. Theo is het varken dat u naar het mooie van het internationale voetbal wroet. Het blijft onderhoudend hoewel er al 10 minuten niet gescoord is.

21.03 GOAL! Alan scoort z’n 5e goal in de laatste 4 CL-wedstrijden, bekeken onder de keeper door dit keer: 2-1!

21.00 GOAL! Uitverdedigen op omgekocht Jupiler League-niveau stelt Rui Pedro in staat er nog een binnen te schuiven: 2-0!

20.56 Bastos en Pedro die Cluj op voorsprong schieten, het is wat verwarrend. De uitleg. De selectie van de Roemenen  kent 10 spelers met een Portugese achtergrond. Des te opmerkelijker is dat de selectie van Braga slechts 6 van deze archetypische jankebalken kent. De 13 Brazilianen van Braga maken de casus er trouwens niet overzichtelijker op.

20.50 GOAL! Op een feestelijke steekpass van Rafael Bastos schiet Rui Pedro Cluj op voorsprong: 1-0!

20.46 Er wordt gespeeld onder leiding van Sergei Karasev. Binnen 15 seconden wijst de jeugdige (33) doch extreem kale Moskoviet Cluj de eerste – verder vruchteloze – hoekschop toe.

20.45 Nu te duci!

20.43 De desbetreffende vreemdelingenlegioenen:

Cluj: Felguiaras, Pinto, Cadu, Piccolo, Rada, Luis Alberto, Muresan, Sougou, Rui Pedro, Camora, Rafael Bastos

Braga: Beto, Nuno, Leandro Salino, Douglao, Coelho, Ismaily, Michael, Custodio, Hugo Viana, Alan, Eder

20.40 Dinsdagavond mensen. Terwijl de winter al zachtjesaan kopjes geeft, tref u het maar mooi met een Champions League-avond. Het is diep graven maar de truffels van het internationale voetbal. Theo doet het voor u met Sporting Braga op bezoek bij CFR Cluj. Wat een avond, wat een affiche… Veel plezier!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s