NOS NOG STEEDS NIET VOOR HERHALING VATBAAR

WEEKEND-mazuroEva Jinek_NOS 3323200727_f8c1a6f95eDe NOS was altijd befaamd om haar vakkundige registratie van sportgebeurtenissen. Dat zal ongetwijfeld nog steeds gelden voor evenementen als schaatsen, wielrennen en fierljeppen, maar dat wordt door Voetblah nu eenmaal niet gecoverd. En is, eerlijk gezegd, ook niet aan ons besteed. Als wel fervent watcher van Studio Sport en CL-duels, ergert althans deze Voetblah-scribent zich echter mateloos aan de wijze waarop dit de laatste tijd door de NOS in beeld wordt gebracht. Beter gezegd, aan wat juist niet onze ether in wordt geslingerd. Vermoedelijk loopt het begin van dit euvel parallel met het heroveren van de vaderlandse voetbalrechten op Talpa,  in maart 2008.

Ok, het vertrek van Martijn Lindenberg zal hier zeker mede debet aan zijn. Hoe dan ook,  om duistere redenen  is er kennelijk bezuinigd op de herhalingen. De NOS kan klaarblijkelijk niet meer schermen met herhalingsoefeningen. Voor de ware liefhebber en doorgronder zijn herhalingen onmisbaar en van belevingsbelang. Je wilt bevestigd zien wat je intuïtief al vermoedde; kunnen vaststellen dat de speler inderdaad de verkeerde optie koos; dat er wel degelijk meerdere afspeelmogelijkheden waren; dat de 1e aanname inderdaad niet goed was en dat de bal alleen maar die baan en curve kon krijgen omdat hij van richting werd veranderd.

Tijdens de Studio Sport-uitzending van zondag 18 april j.l. is Voetblah begonnen met te turven welke open kansen op herhaling werden gemist. Veel duels, maar de zendtijd was met een vol uur uitgebreid. We zijn echter na twee samenvattingen al gestopt omdat de gemiste kansen voor open doel niet meer te tellen waren. De avond tevoren en later op diezelfde avond demonstreerde de BBC dat zij nog steeds op eenzame hoogte staat qua voetbalbeeldenregistratie. MOTD heeft een feilloos oog voor herhalingswaardige spelsituaties en bezienswaardige invalshoeken. De NOS heeft nog ruim 2 maanden om zich daaraan op te trekken. Anders zal het WK-Voetblah-vizier worden gericht op de BBC of desnoods op de BRT.

– de afbeelding komt van zappen.blog.nl

Ps. Slechts de laatste twee zinnen verraden dat dit een oude post en wel van april 2010. Hij heeft echter nog niets aan actualiteit ingeboet, sterker nog: het lijkt alleen maar erger te zijn geworden. Daarom heb ik aan de originele titel ‘nog steeds’ toegevoegd. Maar ben ik nou echt een van de weinigen die dit opvalt?!

Advertenties

4 Reacties op “NOS NOG STEEDS NIET VOOR HERHALING VATBAAR

  1. goeie observatie!

    ben benieuwd hoe de NOS zal reageren op deze aantijging…

  2. Liefhebbend Voetbalhart

    Hélemaal mee eens!! De kwaliteit van de samenvattingen en de beeldregistratie van live duels is drastisch gekelderd! Zou de NOS zich hebben neergelegd bij de hevige concurrentie van eredivisie live en sport 1?

  3. @platjefan.

    niet.

  4. Pingback: MAN V/H WEEKEND: Bryan Ruiz |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s