AJAX: GEEN GEZICHT, TOCH KAMPIOEN

publieksspeler

Jongens wat is het spannend! De top 5 staat op 4 punten van elkaar. Dus dromen ze bij Vitesse van het eerste kampioenschap, in Rotterdam voor het tweede jaar op rij van een tocht naar de Coolsingel en denken ze in Amsterdam aan de derde inhaalrace op rij. Ondertussen hoopt PSV na vier jaar zonder schaal weer op een titel en is FC Twente de ploeg die nog steeds bovenaan staat. Maar wie wordt het uiteindelijk? De bookmakers draaien iedere zondag overuren om de nieuwe quotes bekend te maken. Want op het weer na, is er niets zo veranderlijk als de vorm van onze topploegen.

In Arnhem hebben ze de absolute ster van dit seizoen tot nu toe: Wilfried Bony. In Eindhoven hebben ze alles bij de concurrenten weggekocht, maar zijn Bommel en Strootman gezichtsbepalende spelers. Feyenoord heeft in Graciano Pellè een nieuwe en knappere Guidetti. In Enschede zijn ze vooral blij dat Fer er weer bij en geeft Tadic de ploeg smoel bij afwezigheid van Chadli. En in de ArenA? Ja, daar steekt er eigenlijk niet één echt bovenuit en vormt niemand het gezicht van het elftal. Wat dat betreft zijn Jan en Theo nog niet opgevolgd.

Het huidige Ajax heeft weinig uitgesproken persoonlijkheden. Dat is ook niet vreemd aangezien het merendeel van de selectie nog niet eens met de auto naar de training mag. Terwijl er inmiddels behoorlijk wat jongens met ervaring, in ieder geval twee landstitels, in de ploeg zitten. En daar zit het geheim van de godenzonen. Ze mogen dan geen Italiaanse kapstok, Ivoriaanse doelpuntenmachine of irritante middenvelder hebben uit Ridderkerk of Arnhem. Ze zijn wel de enigen die weten hoe ze à la James Bond een achtervolging moeten inzetten. De kans is dus vrij groot dat de titel gaat naar het team zonder sixpacks en uitblinkers.

– Het bekende gezicht komt van http://mutantreviewers.files.wordpress.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s