EEN NEGATIEVE WINST-VERLIESBALANS

mrvoetblah
Dik vier jaar geleden verkozen wij Joost Volmer tot Man van het Weekend na een Eredivisie-nederlaag van zijn club De Graafschap tegen het FC Volendam van Frans Adelaar. Deze week moest ik plots weer denken aan de ‘sinds mensenheugenis tegen het degradatiespook buffelende’ verdediger. Aanleiding was de opmerking van een teamgenoot dat hij blij was dat hij over het algemeen toch vaker wedstrijden wist te winnen dan te verliezen. Dat maakt het leven binnen en buiten de voetballerij toch een stukje rooskleuriger, zo concludeerden wij alras.

Joost Volmer zegde eind 2009 zijn lidmaatschap der profvoetballers op om verder te buffelen als gewone sterveling. Hoe zou het hem sindsdien zijn vergaan? Verdient hij door een scherp oog voor degradanten zijn maandsalaris op Unibet.com of is hij blijvend arbeidsongeschikt door een asgrauw wereldbeeld van pessimisme? Geeft hij cursussen ‘omgaan met teleurstellingen in uw werksituatie’ of is hij een der erkende reaguurders op een tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend weblog? Zo vaak verliezen, dat gaat je niet in de kouwe kleren zitten, toch Joost? Hoe geef je zoiets nou een positief plekje?

ciran_300Volgens LinkedIn is Volmer prima gerevalideerd van zijn negatieve priming in de voetballerij. Sterker nog, hij heeft van revalideren zijn beroep gemaakt, en wel als procesbegeleider bij zorginstelling Ciran te Overberg. Het doet ons zeer veel deugd te zien dat deze negatieve winst-verlies balans geen blijvend letsel heeft opgeleverd, maar we vragen ons af of dit opgaat voor de goegemeente. Volmer heeft namelijk een promotie op zijn naam en niet de minste. Daarom verzoeken wij iedere voetballer, mét een negatieve winst-verliesbalans en zónder Premier League-promotie, om zijn levensverhaal op Voetblah te delen.

Advertenties

3 Reacties op “EEN NEGATIEVE WINST-VERLIESBALANS

 1. Vraag me eigenlijk direct af wie de meest gedegradeerde voetballer uit de eredivisie geschiedenis is want die ontbreekt in deze lijst http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_records_uit_de_geschiedenis_van_de_Nederlandse_Eredivisie

 2. Deze Tim zou wat dat betreft best wel eens het vaakst de bakens kunnen hebben verzet. http://nl.wikipedia.org/wiki/Tim_Bakens

 3. Neen Tim Bakens is het zeker niet.
  Waar zijn die gegevens op gebaseerd.
  Maar we moeten het wel zoeken in het rijtje Volendam/Graafschap,
  Ik zou het echt graag weten.
  Wie biedt de oplossing.
  Hopelijk hebben we morgen in de weekend post een stukje waar ik echt mijn mening over kan ventileren zoals vorige week.
  Dit is me te specialistisch en het daagt me niet uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s