KNUTSELKONING ROBERTO MANCINI

kalusha

Mancini

Het was een tijdje geleden slechts een kort berichtje in de kantlijn, maar daardoor niet minder krankzinnig. Roberto Mancini ligt onder vuur bij Manchester City en opende daarom vermomd als zijn assistent David Platt de wekelijkse persconferentie. Hilariteit alom. De aanwezige journalisten lachten, sloegen een paar keer van jolijt op de dijen en gingen over tot de orde van de dag. En daar wringt de schoen. Volgens mij heeft niemand in de gaten dat die man begint door te draaien. Manchester City is de rijkste en meest kooplustige club ter wereld. De hemelbestormers nemen alleen genoegen met het allerbeste en blijkbaar kwam Roberto Mancini het meest vakbekwaam uit de bus. De Italiaanse coach wordt vorstelijk beloond voor zijn diensten en strijkt jaarlijks tien miljoen euro op.

Voor dat bedrag mag je een en ander terug verwachten. City werd laatste in haar Champions League-poule en staat in de competitie zes punten achter op rivaal Manchester United. Genoeg uitdaging voor Mancini dus. Wat gaat het voetbalintellect doen? Tactische omzettingen? Andere spelers inpassen? Misschien op zoek naar tussentijdse versterkingen? Welnee! Roberto Mancini sluit zich op in zijn kantoor en print een foto van zijn assistent uit op fotopapier. Die plakt hij met behulp van een Pritt-stift op hard, maar buigzaam karton, om vervolgens nauwgezet de contouren van het gezicht uit de knippen. Het wit van de ogen wordt zorgvuldig weggesneden met een hobbymesje. Ter hoogte van de oren prikt Mancini met een grove breinaald twee gaatjes in het karton, waartussen hij een 15 centimeter lang elastiekje bevestigt. Knoopje erin en klaar is Roberto!

Een trainer die gaat knutselen in tijden van sportieve crisis, daar mag je je vraagtekens bij zetten. Voor je het weet zit Mancini een lekker warme sjaal te punniken voor David Silva. Of staat hij ineens met papier-maché het litteken van Carlos Tévez dicht te stucen. De clubleiding doet er verstandig aan om Mancini zo snel mogelijk te lozen, want ik denk dat niemand bij Manchester gelukkig wordt van de knutseldrift van de Italiaan. Nee wacht, dat is niet helemaal waar. Vorige week hield City haar jaarlijkse surprise-avond. Naar verluidt was Mario Balotelli enorm verguld met zijn dartpijltjes van Fimo-klei. Evenals Manchester City´s jeugdspelers.

Advertenties

Een Reactie op “KNUTSELKONING ROBERTO MANCINI

  1. ‘Of staat hij ineens met papier-maché het litteken van Carlos Tévez dicht te stucen.’ 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s