DE VOETBLAH-PERSOONLIJKHEID 2012: De nominaties

WEEKEND-mazuroOok dit jaar gooien we er toch maar weer een verkiezinkje tegenaan. En uit eerbied voor de andere sekse hebben we het omgedoopt tot de De Voetblah-Persoonlijkheid v/h Jaar. Want hier hoef je niet per se een piemel voor te hebben, ook al waagde uitgerekend mr. Voetblah zich aan een heuse post over het fenomeen fallus. Hoe gedurfd ook, voor een nominatie moet je toch iets meer in huis hebben.

Natuurlijk kunt u op uw eigen favoriet stemmen, maar wij sluiten bij voorbaat obligate nominaties uit. Met de nodige weemoed doen we dan ook zelf Abe in de ban. Iemand die dit predicaat al ruimschoots heeft verdiend, leeft niet bij de gratie van een nominatie. Ook geen Messi, want we beperken ons uitsluitend tot deze planeet. Nee, onze kandidaten dienen te zijn voorzien van het Voetblah-stempel: spraakmakend, omstreden, knipogend, eigenzinnig dan wel vernieuwend. Wij stellen onze nominaties in willekeurige volgorde aan u voor.

Serdar Gözübüyük
Serdar Gözübüyük media_xll_1460577Natuurlijk kunnen we niet om dit meest recente fenomeen heen. De man die met afstand het meest geknipt en geplakt is in en voor de rat-race op weg naar deze prestigieuze titel. Gözübüyük zette niet alleen een dikke vette punt, maar werd de personificatie van het trema voor het thema (rëspëct). Tussen haakjes, dit woord zal in het vervolg van deze kandidaatstelling niet meer terugkeren, dat beloof ik u.

– Serdar demonstreert zijn hechte band met respect op ad.nl

Clarence Seedorf
Seedorf 196351hp2
Een man bij en voor wie het R-woord op de lippen ligt bestorven. Al op jeugdige leeftijd ogend en orerend als stamoudste. In het buitenland eet men uit zijn hand, maar beperkt bemind en begrepen in eigen land. Onbegrijpelijk? Wellicht, want Clarence paart parelend palmares aan welhaast Wittgensteinsiaanse wijsheid en goedlachse, genereuze grandeur. Voor het geoefende oog en de camera althans. Clarence is de gewone sterveling al mijlenver voorbij. Maar alle penibele penalty’s vallen in het niet bij de manmoedige move van El Presidente naar Brasil in de zoveelste herfst van zijn carrière.

– Clarence straalt op u.goal.com

Michel Breuer
Michel Breuer 68229Wie het voor mekaar bokst dat er in een en hetzelfde kwartaal twee Voetblah-posts aan hem worden opgedragen en daar bovendien ook nog eens hoogstpersoonlijk op reageert, mag niet ontbreken in dit rijtje nominaties. En hoezeer wij met deze aandacht Michel in de kaart en in de kijker hebben gespeeld, blijkt wel uit de derde plek die hij heeft toebedeeld gekregen van cijferkanon Henk Spaan op diens lijstje van beste Eredivisie-spelers! Een briesende Breuer heeft in zijn vastbeslotenheid om het tegendeel van Voetblah’s (voor)oordeel te bewijzen, in elk geval Henk Spaan overtuigd. En dat op zich is al een nominatie waard.

Breuer briest op images.fcupdate.net

Zlatan Ibrahimovic
Zlatan 210303hp2
Spraakmakend, omstreden, eigenzinnig. Ibra voldoet als geen ander aan deze kwalificaties. Alleen zijn voetbalkwaliteiten zijn onomstreden, voor het overige is geen enkele voetballer erin geslaagd om zó te heersen over de verdeeldheid van meningen betreffende zijn persoon. En als Mario en Andy in dit opzicht al bij hem in de buurt komen, de voetballer Zlatan is voor hen onbereikbaar. De eigenzinnige clubkeuzes, de doelpunten met veel omhaal, de ogenschijnlijk a-typisch onbaatzuchtige speelstijl, want als zelfverklaard individualist toch koning van de assist: dit alles maakt deze nominatie onomstreden. Maar dat is dan ook de enige kanttekening bij deze verder uiterst dubieuze en megalomane, dus bij uitstek Voetblah-persoonlijkheid.

– Zlatan komt van u.goal.com

Ronaldo de Lima
ronaldo3
Waar deze bij Seedorf desgewenst te voorschijn wordt getoverd, daar lijkt de lach bij de gezellige dikkerd Ronaldo in het gelaat gebeiteld. Daarbij is ook zijn populariteit van een dergelijke omvang dat hij niet uit de publiciteit is weg te slaan. Elke andere voormalige voetbalheld – op wellicht Pluisje na – zou zich ervoor schamen om nog in het veld op te draven wanneer ie nauwelijks nog het ene voor het andere been zou kunnen zetten. Zo niet O Fenômeno. Hij neemt het zelfs op tegen Zidane en een grotere tegenstelling in persoonlijkheid en postuur is nauwelijks denkbaar. In niets herinnert de bolle Braziliaan nog aan de onstuitbare dribbelklutskoning van weleer. Slechts wanneer de camera inzoomt, verraden de ondeugende oogjes hem. Onlangs nog viel Ronaldo 20 kilootjes af tijdens een tv-programma, een serie mogen we aannemen. Kortom, niks is deze immer sympathieke man teveel om in de spotlights te blijven staan. Bij nagenoeg ieder ander vinden we dit pathetisch, zo niet zielig. Van de enige echte Ronaldo kunnen we het hebben. Of niet?

– foto Ronaldo van http://www.sabotagetimes.com

Ps 1. De uitslag wordt bekendgemaakt in de laatste weekendpost van dit jaar

Ps 2. Het is wel zo leuk om even de naam in te vullen indien u stemt op een ander dan deze genomineerden

Advertenties

2 Reacties op “DE VOETBLAH-PERSOONLIJKHEID 2012: De nominaties

 1. Een echte verkiezing bij Voetblah.
  Ga daar maar eens aan staan.
  De genomineerden zijn niet te vergelijken, alsof je een kalkoen met een kersthaas vergelijkt.
  Vernieuwend/verfrissend/spraakmakend/tot de verbeelding sprekend…enz
  Dan vallen er veel af…Michel Breuer en Ronaldo zeker.
  Onze jonge Turkse scheidsrechter verdient de nominatie.
  Hij heeft lef, fluit zoals de rest niet fluit en verdient respect.
  Ik hoop dat hij niet opgezogen wordt in de media door publiciteits geil gedrag.

  Mijn man is Clarence Seedorf.
  Wat die nog op 30-jarige leeftijd presteert bij Botafogo in Brazilie.
  Hij staat op 8 goals en is bepalend binnen het team en in de totale organisatie bij de Brazilianen.
  Ongekend populair door zijn normaal gedrag.
  Geen vedettenneigingen.
  Dit doet hij zo al jaren lang…bij Madrid, bij AC Milan.

  Clarecnce is het voorbeeld voor iedereen/de onbaatzuchtige miljonair.
  De voetballer die sympathiek blijft in en buiten het veld.
  Daar kunnen de jonge goden zoals Ibrahimovic en Messi nog steeds niet tegen op.
  Seedorf presteert ook op ander terreinen.
  Maatschappelijk ben je een voorbeeld voor de rest en daar heeft goed spelen niets mee te maken.
  Iniesta en Xavi mogen de veters van de Nederlandse Surinamer niet eens strikken.
  Lees de kersteditie van Voetbal Inyternational waarbij Seedorf in Brazilië werd bezocht.
  Tegelijkertijd was onze kroonprins Willem Alexander daar met zijn vrouw Maxima.
  Een persploeg filmde het koninklijk paar en 99 persploegen dromden om Sedorf.
  Zeg maar wie je wil nomineren en wie de echte winnaar wordt van de Voetblah verkiezing.?
  Keuze lijkt me niet zo moeilijk.
  Ik kies toch voor een Nederlander vanwege licht chauvinistische trekken.

 2. Pingback: DE VOETBLAH-PERSOONLIJKHEID VAN 2012: De uitslag |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s