THE GUNNERS FACTOR

cardosoRespect. Het heeft het voetbal de afgelopen maand in een ijzeren greep gehouden. Voetbalkantines fungerend als bezinningsruimten, scheidsrechters wapperend met vaantjes en voetballers die op het laatste moment hun cool hervinden na een in hun hogen dubieuze beslissing. Iedereen loopt op z’n tenen vanuit een ultiem en collectief gevoel van ‘dit nooit meer’. En toen kwamen de kerstdagen.

hippogallery_pictureRespect is misschien wel het toverwoord tijdens de kerstdagen. Wellicht valt de overdaad aan ‘ludieke’ filmpjes en kerstwensen me daarom dit jaar wel extra op. In de donkere dagen van december zijn alle voetbalclubs opeens weer vriendengroepen, zijn contractperikelen en binnenbrandjes even vergeten. Dan zien we Ryan Babel, die eerder dit jaar nog op Twitter ruziede met een opgeschoten puber, nu eenieder zijn ‘hoop en zegen’ wensen. We zien het onbegrepen, ongedisciplineerde genie Mario Balotelli aandoenlijk prutsen met een christmas cracker en houthakker Sergio Ramos hakkelt zich door een stichtelijke boodschap aan de Madrileense voetbaljeugd.

Maar voor de mooiste bijdrage aan het zalig kerstfeest keren we weer terug naar Londen. Terwijl het intern aan alle kanten rommelt, de club zeer matig presteert en Arsène Wenger misschien wel voor het eerst in zijn imposante carrière echt op de wip zit, sluiten de spelers eendrachtig de gelederen. Tomas Rosicky pakt de gitaar, Alex Oxlade-Chamberlain neemt de tamboerijn ter hand en Santi Cazorla rammelt gemoedelijk met de sambabal. Weg zijn de zorgen, want: “You better not shout, you better not cry. You better not pout, I’m telling you why. Santi Cazorla’s coming to town.” Dat gaat dus helemaal goed komen in Londen na de winterstop.

– De afbeelding komt van http://www.hoekvanholland.pvda.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s