HET KERSTFEEST VAN JOSÉ MOURINHO

catalaanEen maand of drie terug begon José Mourinho opgetogen met bellen: “Hola amigo, ik organiseer een kerstfeest.”

Als regerend kampioen van Spanje en trotse bedwinger van het Catalaanse voetbalfestijn genoot hij aanzien en rijkdom. Succes dient tenslotte beloond Male-Mannequinte worden. José en succes. Volgens José een zeer gelukkige en logische combinatie. Met het succes kwam de weelde en met de weelde kon geluk niet uitblijven. Op zo’n man zijn de mensen verliefd. Zelfs de spiegel lachte hem ‘s ochtend toe, alle geblindeerde autoruiten keken hem hartverscheurend na en winkelvitrines toonden in hun etalages paspoppen met zijn hoofd erop. Als je wint, dan heb je vrienden.

kopie_luwakMet een heerlijk Indonesisch kopje Kopi Loewak, koffie gemaakt van door een katachtige gegeten en uiteindelijk tot feces verwerkte koffiebes – ‘het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal… door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak’ – in de hand, ging Mourinho aan de slag. Hij begon bij de A in zijn contactenlijst: Roman Abramovich. Dat werd een dompertje. Hij kreeg de loopjongen van souterrain nummer 312B aan de telefoon. Roman was verhinderd, had ie gezegd. Roman blijkt al vier jaar achtereen zelf een feestje te geven op zijn landgoed van 60 miljoen Britse Ponden op het Caribische eiland Saint Barthélemy. “Raar dat ik daar nooit iets van gehoord heb”, dacht José.

Hij bladerde verder en werkte zijn hele telefoonklapper af. Een feest op niveau moest het worden. Een feest met vooraanstaande mensen uit de voetbalwereld. Konden ze lekker met elkaar discussiëren en na het avondmaal zou er dan de gelegenheid zijn voor een heuse persconferentie met José zelf. Wat een geste! Vijf uur lang zouden ze (coaches, voetballers, bestuurders… laat ze maar komen) hem mogen ondervragen. José zou de vragen stuk voor stuk pareren en afsluiten met een betoog van een uur. Of misschien wel twee. Allemaal zouden ze knikken en buigen voor The Special One. Een oorverdovend applaus zou José ten deel vallen en vervolgens uitmonden in een wervelende vuurwerkshow. Hij zou zich, net als altijd, voortijdig terugtrekken, zodat de rest kon reflecteren en napraten. Totaal betoverd zou iedereen zijn feestje verlaten.

Gisteren, kerstavond, de gifbeker was inmiddels zo goed als leeg, arriveerde hij bij de Z. Een minuut later werd hij afgewimpeld door de vrouw van Ivan Zamorano en staarde hij beteuterd voor zich uit. Van trainer tot speler, van journalist tot scheidsrechter en van bestuurder tot spelersvrouw; iedereen was verhinderd. De één na de ander had zich voorgenomen drie weken te gaan dansen in een Tibetaanse tempel of zou tegen die tijd naar verwachting zijnPepe back heel kick at Largo | Celta Vigo vs Real Madrid 12/12/12 ingesneeuwd op Aruba. Hij had Iker Casillas nog kunnen bellen, maar besloot dat Iker gewoon thuis op de bank mocht blijven zitten. Slechts één iemand had zijn uitnodiging geaccepteerd. Pepe. Hartstikke gezellig. Een hele fijne kerst José!

– De showpop werd gevonden op www.made-in-china.com
– De originele Kopi Loewak koffie aroma kwam ons tegemoet op www.winiusenco.nl
Pepe troffen we al dansend aan op www.dailymail.co.uk

Advertenties

2 Reacties op “HET KERSTFEEST VAN JOSÉ MOURINHO

 1. Mooi kerstverhaal! Iedereen mooie dagen toegewenst en een boeiend 2013!

 2. Ik dacht dat Mourinho meer vrienden had.
  Als assistent van Louis van Gaal had hij die zeker uit moeten nodigen.
  IN de Interperiode had hij een bovenmatig goed contact met Wesley Snijder en Yolanthe.
  Die 2 houden wel van een luxueus feestje zeker als het gratis is.
  Verder kan hij wat onbekenden opbellen.
  Lex Immers wil zeker wel en de complete Den Haag selectie kan het combineren met een trainingskamp.
  Conboy van NEC zou ik zeker uitnodigen.
  Drie keer rode kaart is een reden voor een feestje.
  Van Bommel met 7 keer geel wil ook wel een verzetje.
  Neen….Mourinho had mij gewoon moeten bellen voor de gastenlijst.
  Geloof maar dat er een elect gezelschap aan tafel zat.
  Balotelli liet ik komen voor het vuurwerk.
  In de premier league lopen er beslist een paar die de handen niet van de vrouwtjes kunnen houden dus we kunnen de zaak sluiten met een knetterende knokpartij.
  Mourinho wat ben je beroemd en zielig.
  Toch een goed 2013…2e achter Barcelona.

  PS Messi zou ik pas laat uitnodigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s