HET JAAR VAN ABE, CLARENCE, MICHEL EN WAMBERTO

publieksspeler

Schrikkeljaar 2012 zit er bijna op. Wat betreft ons nationale voetbalelftal een verschrikkelijk jaar met een desastreus verlopen EK. Een jaar ook waarin de revolutie van Cruijff bijna afgerond lijkt en er opeens een oud-keeper de verantwoordelijkheid mag nemen voor de marketing van wellicht Nederlands grootste sportmerk. Het jaar van de definitieve wederopstanding van Feyenoord. Maar ook het jaar waarin de Nederlandse jeugdopleiding wederom haar waarde en kwaliteit aantoonde en de liefhebber Seedorf koos voor afbouwen in Brazilië en daarom terecht werd gekozen tot Voetblah-persoonlijkheid van 2012.

Michel Breuer 68229Voor ons was 2012 een topjaar! Zoals te doen gebruikelijk in het voetbal vonden er wisselingen in onze selectie plaats. De plaatselijke FC verliet ons en AllardGanzenhoef ging freelancen. Daartegenover stond de komst van Cardoso en Kalusha, niet de minsten! De Populist begon met zijn rubriek Johan Modaal, een ode aan de modale voetballer. Theo Pagano maakte zijn debuut met zijn Beklijfblog, het liveblog dat beklijft door de schat aan pubquizinformatie. En laten we ook het voetbalfeuilleton Kansloos van Frank Heinen niet vergeten. Uiteraard werd er ook weer fanatiek gereageerd door  onze lezers, waarvan inmiddels ook Regi Blinker en Michel Breuer deel uitmaken.

Maar 2012 was toch vooral het jaar van twee legendarische evenementen waarbij wij zeer nauw betrokken waren. Allereerst gingen wij in februari op verplaatsing naar Heikant in het kader van de Wambertotour. De lokale pers werd gehaald en Wamberto heette ons van harte welkom. Toch, het absolute hoogtepunt was zonder meer 23 november. De dag dat wij met onze blogbroeders, vrienden van de pers en HFC Haarlem-adepten #indenbanvanabe waren. Een evenement waarover nog vaak wordt nagesproken, dus ook in 2013. Het enorme succes heeft er dan ook voor gezorgd dat er absoluut een vervolg op komt.

BloggersteamIDBVA 598537_205593029576587_1473148457_n

Nu staat 2013 voor de deur. Een jaar zonder grote eindronde, maar met waarschijnlijk een zeer spannende ontknoping van onze nationale competitie. Een jaar waarin na de winterstop zo maar de topscorer van de Eredivisie weg kan zijn en Heracles aan het einde Europees voetbal haalt. Komende zomer gaat een zeer talentrijke lichting proberen in Israël het EK onder 21 te winnen. En welke voetballer zal er dit jaar met een boek uitkomen? Ook komend jaar zullen wij weer op elke werkdag een knipogend, kritisch en opiniërend geluid over amateur- en profvoetbal laten horen. Wij wensen u een fijne jaarwisseling en zullen u in 2013 blijven verbazen en verblijden met onze verhalen.

Breuer briest op images.fcupdate.net

– Het schitterende plaatje van het winnende bloggersteam, met goedgemutste coach Abe midden onderste rij en td John Rep staande 2e van links, is een van de vele fraaie IDBVA-kiekjes van de hand van Serge Meijer http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151258770549162.483217.546019161&type=3

Advertenties

Een Reactie op “HET JAAR VAN ABE, CLARENCE, MICHEL EN WAMBERTO

 1. Het jaar van Abe van der Ban, van Wamberto enz.
  Maar ook het jaar van het verloren EK voetbal.
  Hoogtepunten en dieptepunten werden afgewisseld,
  Persoonlijk vond ik het een teleurstellend voetbaljaar.
  Een grensrechter die overlijdt na overmatig geweld.
  Dat gaat de wereld over.
  Eigenlijk wil ik vooruit kijken naar 2014 Brazilië.
  Je moet hoogtepunten uit je mouw kunnen schudden
  Nu met 2012 ben ik zo klaar met schudden.
  Klein succesje is de opvolging van Graziano Pelle van die gekke Zweed.
  Dat is wat betreft de nationale competitie.
  In de CL bleef Ajax na veel moeite overeind met een 3e plaats in de poule.
  Neen, er viel niet heel veel te genieten.
  2013 kan alleen maar beter worden.
  Proost op dit nieuwe jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s