DE BOOMERANGVOETBALLER

mrvoetblah
Boo·me·rang·voet·bal·ler  (de; m; meervoud: boomerangvoetballers)
1|Nederlandse voetballer van rond de dertig, welke op jonge leeftijd in de top van de Eredivisie plafonneerde; en na een goed betaalde verblijf in Midden- of Zuidoost-Europa plots weer opduikt in de vaderlandse subtop. 
Verwante begrippen: op huurbasis, op amateurbasis, conditie op peil houden.

Thans actief in de Eredivisie:

Nourdin Boukhari
(32) maakte ooit furore als linksbuiten van Sparta en volgde het voorbeeld van Winston Bogarde door naar Ajax te gaan. Een eerste seizoen bracht niet het gewenste resultaat, maar na een jaartje bij NAC, verraste hij vriend en vijand met dwingend spel in de ArenA. De afgelopen 7 (!!) seizoenen speelde hij echter vrijwel permanent als huurling. Hij stond weliswaar in Frankrijk (Nantes), Saoedi Arabië (Al-Ittihad) en Turkije  (Kasimpasa) op de loonlijst, maar dook tussendoor op in Alkmaar, Rotterdam, Breda en Waalwijk. In de laatste twee steden resideerde hij op amateurbasis.

boomerang-tri-fly-0807Daniël de Ridder (26) gaf drie goede voorzetten in Ajax 1 en wist toen genoeg: dit niveau trek ik niet. Getuige het feit dat hij in zeven seizoenen Spanje, Engeland, Israël en Zwitserland slechts 9 doelpunten wist te maken. De Ridder had vervolgens het geluk dat er in Friesland een voorhoede-exodus had plaatsgevonden, waardoor er ruimte genoeg was voor een middelmatige rechtsbuiten met een middelmatige voorzet. Inmiddels is Daniël zijn basisplaats alweer kwijt en lonkt een buitenlands avontuur in Cyprus.

Simon Cziommer (32) trof bij Vitesse mede-boomeranger Nicky Hofs die gedurende drie periodes uitkwam voor zijn grote liefde. Cziommer zelf weet ook wat terugkeren is, tussentijds en op huurbasis welteverstaan. Tweemaal vanuit Schalke 04 (voor respectievelijk Twente en Roda); en eenmaal vanuit AZ (naar Utrecht). Na een redelijk geslaagde periode bij Red Bull Salzburg, bleek hij toch overbodig en koos hij voor het op peil houden van zijn conditie bij  het keurkorps van Fred Rutten. Alras tekende hij een eenjarig contract en inmiddels valt hij doorgaans in de 84e minuut in voor Ibarra, Kakuta of Yasuda.

Binnenkort weer in de Eredivisie:

Anouar Diba
Julian Jenner
Otman Bakkal

Advertenties

2 Reacties op “DE BOOMERANGVOETBALLER

 1. Mag ik Vennegoor of Hesselink ook in dit rijtje scharen?
  Op zeer latere leeftijd is hij teruggekomen naar PSV.
  Speelt daar nauwelijks en zal binnenkort wel afscheid nemen.

  Sinouh, de reservekeeper van NEC.
  Kwam van PSV en heeft daarvoor talloze clubs gehad.

  Eigenlijk hoort Clarence Seedorf ook in dit rijtje
  Heeft zijn geweldige carrière afgerond bij AC Milan en nu bouwt hij af bij Botafogo..

  Hoe groot mis het boomerangeffect?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s