DE ONGEZONDE AMBITIES VAN PIETERS EN CO

WEEKEND-mazuroHet stond er echt. Erik Pieters wil centraal spelen. Wie? Ja zeker, Erik Pieters. Je weet wel, de jongeman die bij gebrek aan betere linksbacks het zelfs tot Oranje schopte.  Inderdaad, alweer een tijdje geleden. Oktober 2011, hoor ik stom toevallig net op Studio Sport. Onze vrienden van Kentudezenog hadden ‘m al bijna op hun gedenkwaardige site gezet. Maar Erik blijkt op de weg terug. Da’s mooi, toch? Vooral voor Erik Pieters zelf, die ontzettend blij is dat ie weer aan de bak kan. Dat ie überhaupt weer tegen een bal aan kan trappen. Zou je denken. Maar nee hoor. Dat niet alleen in elk geval. Terwijl Erik comeback-gewijs nog geen competitieduel voor PSV heeft gespeeld, spreekt hij alom zijn ambitie uit voor een andere positie. Hij wil naar het centrum van de verdedigende krijgsmacht en zegt toe te zijn aan leidinggeven.

Erik Pieters 149456hp2Nu speldt iemand die zegt er aan toe te zijn, zichzelf sowieso een brevet van leidinggevend onvermogen op, maar dat is nog tot daaraan toe. Wat ik niet begrijp is dat iemand die ruim een jaar lang eruit heeft gelegen, zich niet uitsluitend en vol overgave toelegt op de terugkeer op zich. Zodat je weer onbelemmerd kunt voetballen en weer wedstrijdfit wordt. Dan focus je je toch op het hier en nu in de hoop je dat je weer op je niveau komt?! Dan ga je toch niet al filosoferen over een andere positie, laat staan een volgende stap in je carrière?! Maar je hoort en leest het te pas en vooral te onpas. Jonge spelers die een paar aardige Eredivisie-wedstrijdjes hebben gespeeld, zelfs talentjes die nog geen deuk in de Hollandse boter hebben geschopt, zien de horizon al Oranje kleuren en zeggen ervan te dromen in het buitenland te spelen. En schromen niet om zelfs de namen van absolute topclubs in hun mond te nemen.

Er is niks mis met een mooie droom. En zeker niet alleen Martin Luther Kings privilege. Dat de meeste bedrog zijn, zingt dan wel rond, de belangrijke functie van dromen is echter evident. En dat geldt evenzeer voor de ambitie. Maar kom op, Pieters en co! Ook al werken de media het alleen maar meer in de hand en zetten je medespelers je niet meer met beide benen op de grond. Wel een beetje reëel blijven hè!

Marco van Ginkel cachedPieters wil in het centrum van de verdediging, maar eigenlijk in het centrum van de belangstelling staan. Hij is kennelijk bang dat ie als linksback teveel aan de zijlijn komt te staan, terwijl hij daar nog amper een poot voor heeft. Het is wel duidelijk dat Erik het interview met Marco van Ginkel (de uitzondering op de regel) in de kersteditie van VI óf niet gelezen óf niet begrepen heeft. Niet toevallig is Van Ginkel nu net degene die juist wel dit soort ambities mag koesteren. En niet toevallig is Marco de eerste profvoetballer ooit die op Voetblah heeft gereageerd. Dat bedoel ik.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s