GRAZIANO LOGISCHE OPVOLGER GUIDETTI

publieksspeler

Martin van Geel bewees afgelopen week opnieuw één van de beste technisch directeuren in Nederland te zijn. Na succes bij onder meer Ajax en AZ slaagt hij er nu in om bij Feyenoord een team met kampioenpotentie samen te stellen. Het knappe daarbij is dat er in Rotterdam nauwelijks geld is voor nieuwe spelers. Zeker niet met ervaring. Toch lukte het hem om dé man van het lopende seizoen over te nemen van Parma. Aanspeelpunt en doelpuntenmachine Graziano Pellè tekende een contract voor maar liefst vier jaar. Na amper een halfjaar heeft bijna niemand het meer over zijn voorganger, maar dat is logisch.

John Guidetti gaf de supporters van de stadionclub voor het eerst sinds jaren weer een gevoel van trots. De doelpunten die hij maakte, speelden daarbij een belangrijke rol, zeker als je er een paar inschiet tegen de aartsrivaal uit Amsterdam. Maar zijn populariteit werd vooral veroorzaakt doordat hij geen mogelijkheid ongebruikt liet om zijn liefde voor Feyenoord te verklaren. Ondanks zijn jonge leeftijd nam hij een voortrekkersrol en haalde de druk weg bij zijn net zo jonge teamgenoten, waardoor zij boven verwachting presteerden. Het resultaat hiervan is bekend.

Over zijn opvolger waren twijfels. Pellè zou te knap zijn om te slagen in Rotterdam. Iets wat, als je kijkt naar de succesvolste spelers in de Kuip, niet zo vreemd is. Maar de Italiaan is de ideale opvolger van de Zweed. Veel meer dan Guidetti is Graziano van ongelooflijk belang in het voetbal dat Ronald Koeman van zijn ploeg wil zien. Hij is het aanspeelpunt dat bijvoorbeeld in Amsterdam zo node wordt gemist. Je zou bijna denken dat het vooraf zo bedacht is. Eerst een doelpuntenmaker die de club op korte termijn doelpunten en geloof geeft, daarna een doelpuntenmaker die als ankerpunt dient voor het Feyenoord van de toekomst.

– Voor de dames: Adonis komt van http://www.voetbalprimeur.nl

Advertenties

3 Reacties op “GRAZIANO LOGISCHE OPVOLGER GUIDETTI

  1. Nou nou! Dit riekt eerder naar opportunisme dan naar evenwichtig, toekomstgericht beleid. En waarom vraagt publieksspeler zich niet af waar het geld nu eens wel vandaan komt? De ondergrondse transfergeldpraktijken van PSV werden terecht ter discussie gesteld, maar waar en hoe Van Geel via de havenbaronnen zijn centjes ophoest lijkt niemand zich af te vragen.
    Bovendien lees ik net dat Graziano vooral blij is met/voor Feyenoord ingeval ze een grote transfersom voor hem mogen opstrijken als hij door zijn gedroomde club wordt aangetrokken. Tja…

  2. Dit heeft met opportunisme niets te maken. Door Pelle te contracteren heeft Van Geel het namelijk voor elkaar dat het gehele basiselftal minstens tot en met de zomer van 2014 vastligt, dus is er wel degelijk sprake van toekomstgericht beleid.
    Waarschijnlijk komt het geld bij sponsors vandaan en volgens mij zijn er totaal geen redenen om aan te nemen dat dit op dubieuze wijze verkregen is.
    Daarbij heeft Feyenoord nooit bij de gemeente hoeven aankloppen of een gunstige deal moeten sluiten met de gemeente.

  3. Precies en door Pelle als aanspeelpunt is het spel van Feyenoord stukken beter geworden. Zeker Immers is als een malle gaan scoren en ook Clasie, Vilhena, Boetius en zelfs Schaken op 30-jarige leeftijd maken nog een goede ontwikkeling door. Bijzonder is dat elke keer als Feyenoord met 10 man kwam te staan, inmiddels toch al 4 keer gebeurd dit seizoen, en er toch telkens een puntje uit wist te slepen. Ik denk dat dat er zeker mee te maken heeft dat voorin de bal altijd terecht kan bij Pelle en er op die manier snel gecounterd kan worden. Dat hij ook nog 1 op 1 loopt is al helemaal prachtig en zorgt er voor dat hij de ideale spits voor dit Feyenoord is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s