DE STRESS VAN WES

catalaan
Rust. Daar was Wes wel even aan toe. Weekendjes Ibiza, de States en Dubai gaan je tenslotte niet in de koude kleren zitten. Tussendoor nog wat trainen voor de kat z’n viool, maar dit alles toch nooit helemaal zonder stress. Het was voor Wes een uitputtende eerste seizoenshelft. Koopkrachtverlies is een onderwerp dat stressed-outeen hoop Nederlanders in de greep houdt, maar nu treft het wellicht ook de Nederlander die in 2010 misschien wel de Ballon d’Or had moeten winnen. En dan lig je toch niet helemaal lekker bij de haarimplanteur. Gelukkig was daar de winterstop. Tijd en gelegenheid om eens lekker te shoppen bij wat clubs.

Aanbiedinkje hier, snoepreisje daar, maar tot nu toe zat er nog weinig bij wat het Utrechtse hartje van Sneijder sneller deed kloppen. Met een zeker medelijden, en toch ook zelfbevestiging, heeft hij de afgelopen jaren aanschouwd hoe de carrière van vriendje Rafael verliep. Spelen in de subtop. Dat is niks voor een godenzoon en voormalig galáctico. Sneijder had zich voorgenomen dat nooit te laten gebeuren. Gewoon op tijd terug naar Ajax of een leven lang in Milaan. Dat was de remedie tegen gezichtsverlies.

dalende%20grafiekVoor een terugkeer naar Ajax is het nog veel te vroeg. Niet alleen sportief, maar zeker als het gaat om het koopkrachtplaatje dat Wes voor ogen heeft, is dat een niet te overwegen stap. Feit is wel dat Sneijders marktwaarde de afgelopen maanden enorm gedaald is. En hoe je het ook wendt of keert, de enige die daar een stokje voor had kunnen steken is Wesley zelf. Was hij ingegaan op het nieuwe aanbod van Inter, dan had ie in ieder geval nog een andere club kunnen bevestigen van zijn kwaliteiten. Wat ik echter vermoed is dat Sneijder zelf ook al wel in de gaten kreeg dat hij zijn niveau van 2010 nooit meer zal halen. Door het geschil te laten voor wat het was, hoopte hij nog op basis van reputatie een transfer af te kunnen dwingen naar een topclub. Alles wijst er echter op dat de wereld waarin Raffie al jaren rondloopt ook het voorland van Wesley is.

– Het gestresste cartoonhoofd is afkomstig van http://www.myrivendell.com

– De dalende grafiek, Wes’ marktwaarde indachtig, vonden we op www.cdadenhaag.nl

Advertenties

3 Reacties op “DE STRESS VAN WES

 1. Benieuwd of Yolanthe in staat zal zijn om de klap op te vangen..

 2. Dan kan ze Sylvie even bellen of de vrouw van Boularuz.
  Maar het blijft shoppen met Snijder.
  Die willen ze nergens hebben/die vraagt veel te veel salaris.
  Liverpool…neen.
  Galatasaray….neen.
  Dus gewoon trainen bij Inter en daar verpieteren of heel veel water bij de wijn doen.
  Zijn vroegere vorm benadert hij nooit meer en hij raakt uit beeld bij Oranje en terecht.
  Niet spelen bij Inter, niet spelen bij het Nederlands elftal.
  Maar spelers met zoveel poen hoef je niet met zijden handschoentjes aan te pakken.
  IK ben heel benieuwd waar Wesley Snijder onder welke condities terecht komt.
  Dit is niet gemakkelijk.

 3. Mooie symboliek. De carrière van Wesley en het aantal zetels van het CDA. Zou er een statisticus een link kunnen bewijzen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s