MASTODONT VERBEEK BLIJKT EEN WATJE

kalusha

Nu al lijkt 2013 lijkt zich te ontpoppen als het jaar van de gevallen reputaties. Neerlands klefste schijnvertoning spatte plotsklaps uiteen toen Rafael probeerde de nepgrijns van Sylvies smoel af te meppen. In de marge viel echter nóg een voetbalrenommée van zijn voetstuk. Vorige week maakte AZ-trainer Gertjan Verbeek bekend dat hij onlangs van vermoeidheid de macht over het stuur verloren was. Met 120 kilometer per uur reed hij de vangrail in. “Maar ik kon doorrijden, ben zelfs helemaal niet gestopt,” voegde hij er stoer aan toe. Het mocht niet meer baten. Het was voor ons namelijk meteen kraakhelder: Gertjan Verbeek is een watje.

VerbeekJarenlang hebben we gedacht dat Gertjan Verbeek een stoere kerel was. Wat heet! Gertjan Verbeek was onze nationale krachtpatser. Heerlijk vonden we het om in de kroeg of sportkantine te filosoferen over de vraag wie sterker was: Superman, Batman of Gertjan Verbeek. We noemden hem zelfs liefkozend Rambo. Gertjan genoot stiekem best een beetje van zijn imago. Sterker nog, hij liet geen kans onbenut om het te versterken. Het liefst werd hij gefotografeerd in de vechthouding met bokshandschoenen aan, of als hij tijdens een survivaltocht in de touwen hing. En in ieder interview liet hij zich ontvallen dat hij eigenhandig zijn huis gebouwd had. Helemaal zelf. In zijn eentje. Superknap. Wij bewonderaars slikten het voor zoete koek. We wisten niet beter, we hadden geen idee.

Tot vorige week. Waarom hij deze openbaring deed, is nog altijd een raadsel, maar Gertjan Verbeek blijkt dus gewoon menselijk. Wij dachten dat hij na een werkdag nog een paar uurtjes ging hobbyen. Staalkabels vlechten. Of lekker balorig vrachtwagens omverduwen met Ted van der Parre. Zoiets. Maar nee, Gertjan heeft in de auto onderweg naar huis al moeite om de oogjes open te houden. Thuis gaan de sloffen aan en de beentjes omhoog. Gertjan Verbeek spant zich nog welgeteld één keer in, als hij een kopje kamillethee inschenkt en een wierookstokje aansteekt. Nog eventjes de Libelle doorlezen en ruim voor negenen kruipt Gertjan Verbeek met een kruik onder de wol.
Wat een watje!

– De foto is afkomstig van Feantastisch.nl.

Een Reactie op “MASTODONT VERBEEK BLIJKT EEN WATJE

  1. Pingback: De gevoelstemperatuur van Ronald Koeman en Gertjan Verbeek |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s