KLASSIEKERS EN COMPLOTTEN

cardoso

Onrust in de Havenstad. Aankomende zondag staat de Klassieker op het spel en na het heroïsche gelijkspel eerder in het seizoen wil Feyenoord in Amsterdam de Ajacieden nogmaals pijn doen. Er is één maar: de supporters uit Rotterdam hebben ontdekt dat hun plannen mogelijk gedwarsboomd gaan worden door de Leeuwardense assistent-scheidsrechter Mario Diks. Diks is namelijk werkzaam bij AEGON, hoofdsponsor van Ajax. “Ajax zijn succes hangt er namelijk vanaf. Kan Feyenoord achter zich laten op de ranglijst, waardoor AEGON meer publiciteit gaat krijgen, waardoor de grensrechter meer geld verdient”, zo beargumenteren de Rotterdammers.

feyenoordAjax_Aegon phpThumb_generated_thumbnailHet is een interessante casus. Zal de hoofdsponsor van een voetbalclub zó ver gaan door individuele medewerkers onder druk te zetten om in hun voordeel een wedstrijd te beslissen? Zal een hypotheek-adviseur van AEGON echt stilstaan bij zijn eindejaarsbonus als hij in de slotfase van Ajax-Feyenoord moet beslissen of Graziano Pellè wel of niet buitenspel staat? Ik denk dat het allemaal reuze meevalt.

Stel dat een medewerker die ook scheidsrechter is deze afweging wel degelijk maakt. Dan krijgt ie het als steward bij Fly Emirates moeilijk met kiezen in de kwartfinale van de Champions League, waarin mogelijk Paris St. Germain, Arsenal, AC Milan of Real Madrid elkaar treffen. Als manager inkoop bij Nike zit ie bij Vitesse – PSV in een spagaat. Straks wordt er op de werkvloer vrolijk doorgeruzied over het voorbije voetbalweekend: zoveel mensen zoveel meningen. Mario Diks ondertussen weet het zeker: als hij nou zondag in de 85e minuut even z’n vlag omlaag houdt wanneer Christian Eriksen op doel af gaat, dan kan hij volgend jaar gezellig met het hele gezin op wintersport. Maar of AEGON hem ook heeft verzekerd voor het geval dat hij samen met een Feyenoorder in de skilift zit…


– Het alom bekende middelvingertje komt van frontpage.fok.nl

– De Ajacied die blij is met zijn sponsor staat op http://www.adformatie.nl

Advertenties

Een Reactie op “KLASSIEKERS EN COMPLOTTEN

  1. Ik snap wel dat ze dat in Rotterdam wantrouwen.. In Rotterdam gebeurd alles eerder dan in Amsterdam en vervolgens doen de Amsterdammers het na en hebben daar dan weer meer succes mee dan de Rotterdammers. Logisch dus dat de Rotterdammers het niet vertrouwen… (kunnen we AUB gewoon gaan voetballen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s