EEN EXCUUS AAN CHABAB

mrvoetblah
Afgelopen nacht was u wellicht live getuige van de grootste sportbiecht aller tijden. Lance Armstrong kwam uit de kast bij Moeder Overste Oprah Winfrey en vertelde de wereld wat de wereld al jaren bevroedde: ‘Ik ben een dopingzondaar’. Onwillekeurig moesten wij denken aan de eerlijke strijders die door Armstrong’s gedrag naast de prijzen grepen. Nu zijn er in de wielrennerij maar weinigen die het predicaat clean zullen dragen, maar toch gaan onze gedachten vooralsnog uit naar Fernando EscartinJoseba Beloki en Andreas Klöden(*). 

In lijn met bovenstaande vermeldingen schreven wij vorige zomer een post over ‘onschuldige verliezers’ in de voetballerij. Hierin staken we de clubs een hart onder de riem die een titel of promotie misten vanwege een vals spelende concurrent. Daarnaast noemden we ook de foute clubs met naam en toenaam. Een van deze verenigingen was het destijds in opspraak geraakte Chabab uit Amsterdam West. En dat blijkt nu een onterechte vermelding geweest te zijn: niemand minder dan Ivo Opstelten pleitte Chabab deze week vrij van witwassen.

khalidDe welbespraakte voorzitter van de Topklasser, Khalid Berdouni, meldde dit nieuws maandag in een talkshow van de website Het Amsterdamsche Voetbal. Ook uitte hij zijn onvrede over de uitvoerige berichtgeving van Het Parool ten tijde van de verdenking en de beperkte ruimte die de krant nu reserveerde voor de rehabilitatie. Aangezien Voetblah de beroerdste niet is en Lance indachtig in de confession modus staat, bij dezen een officieel mea culpa:

“Sorry Chabab, dat we jullie hebben geschaard onder de noemer ‘foute clubs’. Jullie zijn ons net zo dierbaar als de onschuldigen die verloren van de clubs die de voetbalsport wél schade hebben berokkend. Dat jullie je dit jaar mogen handhaven in de Topklasse Zondag.” 

(*) Bovengenoemde heren zijn de enige Tour de France-podiummers die niet zijn geschorst voor dopinggebruik. Wel werden ze er alle drie mee in verband gebracht. 

Advertenties

Een Reactie op “EEN EXCUUS AAN CHABAB

  1. Ik dach al; tu quoque, voetblah? het zal toch niet?
    maar eh, id tantum non per simulationem, het heeft wel veel narigheid gegeven. Ik ben blij dat voetblah de moeite heeft genomen om hier nog een reactie aan te wijden.

    hulde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s