DICK EN FRED: PAS OP JE TELLEN

publieksspeler

Ook op deze maandag zijn er nog steeds meerdere ploegen die kampioen kunnen worden. Daaronder zitten ploegen die heel graag kampioen willen worden, maar waar de trainer niet hoeft te vrezen voor zijn baan als dat niet lukt. In Nederland heeft de nivellering in dat opzicht geleid tot getemperd optimisme en voornamelijk realisme bij clubbestuurders. Er zijn eigenlijk maar twee clubs die echt kampioen moeten worden. Eentje omdat er veel geld in is gepompt door een Georgische stroman van Abramovich, de ander omdat ze honderd jaar bestaan en ook wel het nodige besteed hebben.

Het essentiële verschil tussen de vijf ploegen aan kop is de manier waarop men succes wil behalen. Dat komt ook deze weken, waarin de transferwindow open is, weer uitgebreid naar voren. Waar ze in Amsterdam vrezen sterkhouders kwijt te raken en daar eventueel een ander voor willen aantrekken, roepen Rutten en Advocaat al om versterkingen zonder dat er ook maar iemand dreigt weg te gaan. Ze willen zogenaamde versterkingen voor in de breedte. Dit is echter complete onzin, aangezien beide ploegen nog 15 competitieduels en maximaal 3 bekerpotjes spelen. De meeste wedstrijden hebben ze dus al gehad.

Daarnaast geven beide trainers hun falen aan door om extra spelers te vragen. In juli waren beide selecties al grotendeels bekend en die spelers zijn misschien niet beter geworden. Maar naar zichzelf kijken doen de heren niet. Voor supporters klinkt het wel lekker, dat korte termijn denken. Maar op de lange termijn houdt het in dat er straks weer een contingent waardeloze spelers op de loonlijst staat waar de volgende trainer, en misschien directie, de wrange vruchten van plukt. Daarom zouden Dick en Fred er goed aan doen eens kritisch naar zichzelf te kijken voordat ze om nieuwe spelers vragen. Misschien doet een nieuwe coach wel wonderen.

– De twee trainers zitten aan tafel bij http://www.voetbalprimeur.nl

Advertenties

3 Reacties op “DICK EN FRED: PAS OP JE TELLEN

  1. wat een onzin zeg. Als je niet weet waarover je het hebt zeg dan niets. Je opinie over Vitesse slaat nergens op. Ten eerste moeten ze geen kampioen worden, maar je zult wel weer reffereren aan een uitspraak van Schouten een paar jaar geleden. Ten tweede is het wel duidelijk dat vitesse op een aantal posities kwaliteit te kort komt om mee te blijven doen voor de bovenste plaatsen. Het feit dat Bony vervangen moet worden door Sciommer zegt al genoeg. De bank is niet erg sterk bezet.
    Psv is een heel ander verhaal.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s