WESLEY’S KEUZE IS ZO GEK NOG NIET

kalusha

Enige vertwijfeling maakte zich van uw scribent meester, toen hij hoorde dat Wesley Sneijder had getekend bij Galatasaray. Van profvoetballers wordt beweerd dat ze op hun 28ste op hun top zitten. Juist op die leeftijd kiest de spelmaker voor een competitie waarbij wij in Nederland nou niet bepaald gaan likkebaarden. Na het heldenonthaal in Istanbul is zijn keuze echter steeds beter te billijken. Het glunderende smoeltje van de Utrechter sprak boekdelen. In Turkije vinden ze Wesley Sneijder een held en dat sluit naadloos aan op de visie van de middenvelder. Want ook Wesley Sneijder vindt Wesley Sneijder een held.

SneijderWesley vindt het eigenlijk nogal karig dat we alleen de W en de S in kapitalen schrijven, hijzelf rept liever over WESLEY SNEIJDER. Wesley wil de beste zijn. Niet met zijn team, maar op persoonlijke titel. En het moet gezegd: het bluffertje uit Ondiep krijgt het aardig voor elkaar. Zijn huis-tuin-en-keukenvriendinnetje verruilde hij voor het destijds lekkerste wijf van Nederland. Prima switch. En Pietje Velthuizen zette hij even op zijn plek door lachend te stellen dat hij twintig keer meer verdiende dan de Vitesse-doelman. Lekker, beetje grollen ten koste van een minderbedeelde. Het zelfvertrouwen van Wesley liep het afgelopen jaar echter wat deukjes op, na een zwaar teleurstellend EK en de pesterijen bij Internazionale. Gezichtsverlies dreigde voor de eens zo trotse Utrechter. Naar verluidt struinde Yolanthe al voorzichtig de Milanese parkeergarages af op zoek naar een nieuwe prooi.

Tijd om in te grijpen, dacht Wesley. Helden verdienen immers een heldenverering. Daarom koos Wesley niet voor de middelmaat in een topcompetitie (Liverpool, Tottenham Hotspur), maar voor een topclub in een middelmatige competitie. In het spierballenvoetbal van de Premier League zou hij weleens omver gelopen kunnen worden en dat kan Wesley, na zijn roemloze vertrek bij Inter, niet gebruiken. In het knotsgekke Turkije wordt hij met alle egards ontvangen en kan hij zich in het veld laten gelden. En dat is nu nét wat Wesley nodig heeft. Hij poetst daar in Istanbul zijn blazoen op en wie kan het hem kwalijk nemen? Eigenlijk is de keuze voor Galatasaray zo gek nog niet.

2 Reacties op “WESLEY’S KEUZE IS ZO GEK NOG NIET

 1. Plus het feit dat Galatasaray europees gewoon goed presteert. Beter dan elke willekeurige Nederlandse club, of middelmatige Engelse club.

 2. Kijk Sneijder blijft een zakkenvuller hoe je het wendt of keert.
  Of Galatasaray wel die top is die Karel haar toebedeelt, ik waag het te betwijfelen.
  Europees timmeren de Turken niet hard genoeg aan de weg.
  Al voetballen ze 25 jaar, de finale halen de Turken met Sneijder nooit.
  Nationaal doen ze aardig mee in een strijd met Fenerbace.
  Sneijder heeft niet voor de top gekozen maar voor de poen.
  Ik moet nog zien dat hij in de Turkse competitie overeind blijft.
  Het is nog lang geen Hagi en dat wil hij worden.
  En Yolanthe……….die is in het hele verhaal toch niet belangrijk.
  Sneijder moet de voorzetten toch geven en niet zijn vrouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s