DE NIEUWE BERGKAMP, MESSI EN MEEUWIS

WEEKEND-mazuroOoit werd Marcel Meeuwis gekatapulteerd als de nieuwe Cruijff. We weten allemaal wat er van hem geworden is. Zeker, het prematuur predestineren van een talentje als natuurlijke opvolger van een actuele of gewezen superstar is van alle tijden. Het wemelt van in de wieg gelegden met de gouden bal. Maar in de huidige tijd zijn we er wel erg snel bij om iemand nagenoeg zeker bij voorbaat te doen mislukken. Alleen al deze week kwamen de nieuwe Bergkamp alsook de nieuwe Messi voorbij. Niet één keer, maar telkenmale passeerden zij zowel de revue als tegenstander en doelman. Met dank aan de asociale media. Bergkampje deed een beweginkje dat net zo uniek was als een treinvertraging en Lionel in spe scoorde 6x in één wedstrijd. Tjonge jonge jongen! Ik zou niet graag de luiers verschonen van alle baby’s die hiervoor nog wel met succes in de wieg zijn gelegd. Ik bedoel maar, met al die korfbaluitslagen acht ik het zelfs niet uitgesloten dat Michel Breuer vroeger ooit 6x het net vond van FC Perkouw F1. De tegenstander, welteverstaan.


Heb je geluk, dan wordt je als florissant voorspelde carrière ergens in de knop gebroken. En dan nog niet eens per se buiten je eigen schuld om. Als het maar spectaculair, liefst dramatisch is. Een zware blessure, een fataal ongeluk, verslaving, vrienden op het verkeerde pad, dat spul. Want zodra de grote belofte sterft, wordt de mythe geboren. Jouw gouden toekomstvoorspellers kunnen, nimmer het tegendeel te bewijzen, blijven beweren dat je meer talent had dan Pelé, Cruijff, Maradona en Messi tezamen. Jouw mythe-kostje is gekocht. Zonder noemenswaardige inspanning heb je een status bereikt die je, laten we eerlijk wezen, nooit had bereikt als het onheil je niet een handje had geholpen.

Marcel Meeuwis en andere wel op de been gebleven grote beloftes bereikten de status van VVV, Excelsior, AEK Limassol, een beetje Feyenoord, dat niveau. Niet zelden keerden ze terug naar de (amateur)basis. Een enkeling zal ruiterlijk toegeven dat ze zijn bezweken onder de veel te vroeg opgelegde druk van het grote-belofte-stempel. Hún gouden toekomstvoorspellers zul je niet gauw meer horen. Die hebben hun nieuwe Messi’s, Bergkampjes en Cruijffies alweer gebrandmerkt. Met Twitter, YouTube en Facebook als de nieuwe Messias in Drievuldigheid die de niet te verdragen boodschap verkondigt. Vermenigvuldigt u en gaat. Jesus Christus werd ervoor gekruisigd, de moderne messiassen komen ermee weg. Helaas.

Advertenties

6 Reacties op “DE NIEUWE BERGKAMP, MESSI EN MEEUWIS

 1. Hoeveel talenten zijn er al naar de kloten gegaan.
  Als je maar zegt dat het een talent is, gaat het fout.
  Neem bv Fisher.
  Moet een geweldig talent zijn.
  Maar hij moet nog alles bewijzen.
  Wat ik me nog herinner is Youri Asparoekhov(als ik het goed schrijf).ook eens bevonden dat hij een Bulgaars talent was.
  Het grootste ooit in de tijd van Cruijff.
  Nu, het was snel afgelopen want hij zette zijn auto(gekregen van zijn eerste talentinkomsten) tegen een oom.
  Weer een talent minder.

  Kijk zo gaat dat.
  De voetbalwereld is hard en het talent zijn duurt maar even en dan moet je presteren.
  Nu dat zijn er maar weinig.
  Mentaal komt er zoveel bij kijken.
  Kijk naar die Johnson in Engeland….hetzelfde verhaal.
  Kan de weelde niet dragen….gaat zuipen…einde carrière
  Hoeveel voorbeelden wil je hebben.

  De harde werkers..De Van Aerles….die komen er..

 2. Onze Mickey Mouse-competitie is een ware afspiegeling van de nieuwe Meeuwissen en Breuers. De kwaliteit is vaak niet om aan te zien, de amusementswaarde is er niet minder om.

 3. “Ooit werd Marcel Meeuwis gekatapulteerd als de nieuwe Cruijff.”
  Maar door wie dan precies ? Namen en rugnummers graag voor de ‘naming and shaming’.

  • Kun je allemaal uit de post halen Jan. Klik op link onder ‘prematuur predestineren..’ en dan ontvouwt zich het hele verhaal. Wellicht moet je dan nog ’n keertje doorlinken, maar het is allemaal te vinden voor de liefhebber. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Succes ermee!

 4. Helemaal eens met de stelling die hier geponeerd wordt. Mensen roepen maar wat! Ik heb de goal van het jochie even geanalyseerd, en lijkt in de verste verte niet op die goal van Bergkamp. Waarmee ik niet wil zeggen dat het geen knappe goal is, maar het jochie heeft wel geluk.

  Als je goed de beelden bestudeert, dan zie je dat het spitsje eigenlijk al te ver van de bal is. Hij steekt zijn been uit, in een uiterste poging om de bal te controleren, en kan hem daardoor nog net aan tikken. Voor hetzelfde geldt, ‘vliegt’ de bal richting boarding. Dat weet het spitsje ook, en daarom zie je hem oogcontact blijven houden met de bal. In tegenstelling tot Bergkamp, draait deze spits in, na het balcontact (met de borst weer richting verdediger en bal). Mijns inziens doet hij dit, zodat hij weet waar de bal heengaat, en daarop kan anticiperen. Mocht de bal inderdaad richting boarding gaan, zou hij gelijk druk kunnen zetten. Gelukkig voor hem valt de bal net goed, en maakt hij het daarna superieur af, door de keeper op het verkeerde been te zetten. (let maar eens op hoe hij op het laatste moment beslist om de bal onder zijn voet mee te nemen.) Het laatste gedeelte van zijn doelpunt is van superieure klasse, het eerste gedeelte is geluk.

  Bergkamp staat bij de inspeelpass goed gepositioneerd, en kan doen met de bal wat hij wil. (Viduka/Pelle/andere balvaste spitsen hadden in zijn positie de bal wss aangenomen, en onder zich gehouden). Bergkamp weet waar hij de bal naartoe tikt, en durft daarom ook zijn oogcontact met de bal te verbreken. Hij draait door, ipv in. (met de rug naar bal en verdediger). De afwerking is vervolgens simpel, en had zelfs nog gemist kunnen worden, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s