MEESTERPLAN: MESSI EN RONALDO IN DE EREDIVISIE

kalusha

Foto: Roy BeuskerIk heb een plan. Wat zeg ik? Ik heb een supergoed plan! Vind ik zelf. Onlangs hoorde ik Johan Derksen weer eens zemelknopen over het saai en eentonig wordende succes van Lionel Messi. Inderdaad, het Argentijnse wonderkind heeft met Barcelona alles gewonnen wat er te winnen valt. En niet één keer. Nee, wel twee (WK voor clubs), drie (Champions League) of vijf keer (kampioen van Spanje). “Het is ook wel érrug makkelijk voetballen hoor, met zo’n middenveld achter je”, is het bagatelliserende geluid dat stilletjes aan opborrelt. Tja, ook dat is waar. Met Xavi en Iniesta als aangevers zou zelfs Ivo Niehe zich ontwikkelen tot een gevaarlijke goalgetter.

Tegelijkertijd horen we gesnik en gejammer bij de financieel gezonde voetbalclubs die ieder dubbeltje twee keer omdraaien. Met lede ogen zien ze aan hoe kooplustige concurrenten peperdure spelers aantrekken met geld dat er niet is. Grootste snoodaards zijn Real Madrid en FC Barcelona, met beide zo’n 600 miljoen euro schuld. Toevallig loopt bij De Koninklijke eveneens een geweldenaar rond, Christiano Ronaldo. Ook hij is onderdeel van mijn plannenmakerij. Messi is 25 jaar, Ronaldo 27 jaar. Beide spelers kunnen dus nog een jaartje of acht mee op topniveau. Tot zover de feiten, vanaf nu de voornemens.

MessiHoe roepen we Barça en Real een halt toe? Door ze hun sterspelers te ontnemen! En te stallen bij een club met zwarte cijfers. Alle financieel gezonde clubs dingen mee. Briefjes in een kom en grabbelen maar! Ieder seizoen een nieuwe club in een andere Europese competitie. Ik ga ervan uit dat Messi en Ronaldo de Primera División inmiddels kotsbeu zijn, dus die slaan we over. Blijven over Engeland, Italië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Portugal, Turkije en Griekenland. We beginnen met Nederland, simpelweg omdat de bedenker van het meesterplan daar woont, en starten in het seizoen 2013/2014. Voor de voetbalgiganten Messi en Ronaldo is het de ideale mogelijkheid om eens wat nieuwe stadions te betoveren. En te laten zien dat ze het ook zonder de aanvoer van de allerbeste middenvelders kunnen. Stel je toch eens voor dat Lionel Messi, ergens in april 2014, Roda JC naar het kampioenschap schiet op assist van Marc-Jan Fledderus. Ik houd me warm aanbevolen voor het uitreiken van de kampioensschaal.

– Het plaatje van Messi komt van Independent.co.uk

– De foto van de guitige Ivo vonden we op Lourens.nl

Advertenties

2 Reacties op “MEESTERPLAN: MESSI EN RONALDO IN DE EREDIVISIE

  1. Mooi plan om de clubs met zwarte cijfers middels het salaris van deze twee giganten meteen in het rood te werken.

  2. Goed punt, Karrel! Het plan heeft nog wat kinderziektes, waaronder deze. Misschien een oplossing: slechts een percentage hoeft betaald te worden door de hurende club (en de rest door Barça en Real). Zo kan de club, door middel van media-aandacht, merchandising en shirtverkoop er nog een leuke financiële bonus aan overhouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s