DE LABYRAT VAN DE HOOFDSTAD

mrvoetblah
Een tijdje terug lazen wij in ’s lands grootste voetbaltijdschrift een artikel over de Cruijff-revolutie bij Ajax. Hierbij ging onze grootste verbazing uit naar de kadertjes met de opgesomde personeelswisselingen: Ajax verving in anderhalf jaar zowat haar gehele werknemersbestand, van medische staf tot ledenraad. Opmerkelijke uitzondering was de A-selectie, waar met mate werd gemuteerd en het vaarwater rustig bleef. Cruijff bemoeide zich er niet mee en de supporters zagen dat het goed was.

dikkemiralemToch moet er op dit vlak nu echt iets gebeuren. En dat betreft misschien wel de grootste miskleun van het pre-revolutionaire Ajax-beleid: Miralem Sulejmani. Deze week werd bekend dat de man van 28 miljoen waarschijnlijk aan het eind van het seizoen voor noppes de deur uit loopt. Het bizarre is echter dat Sulejmani al rond schijnt te zijn met een club, maar dat die geen afkoopsom wenst te betalen. Daarom gaat de Serviër de komende maanden zijn tijd uitdienen bij Jong Ajax. En daar wil ie dan gewoon 4 ton per maand voor. Om er bij te lopen als een nutteloze patatzak tussen veelbelovende talenten.

Blijkbaar komt het niet bij de man zelf op om zijn contract af te kopen. En prefereert hij het vullen van zijn zakken ook na vier lucratieve jaren boven een geloofwaardig imago of voetbalplezier. Maar ook vanuit zijn werkgever, de supportersschare en het orakel Johan blijft het oorverdovend stil. Geen sneer van Overmars, geen spandoek in Vak410 en geen alinea in De Telegraaf. Een bestuurder die 2,5 ton per jaar pakt is per definitie een zakkenvuller, maar een obese speler die na 4 jaar zijn club ook nog eens loopt te naaien, die komt ermee weg. Het gebeurt de laatste tijd niet vaak dat we verwijzen naar goed voorbeeld uit Eindhoven, maar de PSV-supporters lieten zich in ieder geval horen over hun eigen Zakaria ‘Labyrat’. We zijn benieuwd naar de Amsterdamse verbastering van de luie Miralem.

3 Reacties op “DE LABYRAT VAN DE HOOFDSTAD

  1. Wat ik niet begrijp is dat Ajax niet zelf zijn contract afkoopt. Dat geld ben je, hoe dan ook, kwijt. Dan kun je voor je eigen geloofwaardigheid en sfeer binnen de club beter afscheid nemen van de beste man.
    Het is Miralem zijn goed recht om te blijven zitten, wellicht is het een beter idee als clubs ook eens naar de persoon kijken als ze een speler aannemen in plaats van alleen maar naar talent.

  2. Wat te denken van – speciaal voor PP, Tim C t/m J en co – Fyralem Sulejhijgani?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s