IS EEN GELDSCHIETER WEL GOED VOOR JE GESTEL?

WEEKEND-mazuroNee, dit gaat niet over FC Hollywood a/d Rijn, al of niet tot uw verdriet. Of toch ook weer wel, eerlijk gezegd. Want waar Merab Jordania toch een soort van wannabe Abramovitch is, daar zijn er op hun beurt weer de wannabe’s Jordania. Echt waar. Het is dringen geblazen op de copycatwalk. Ook het geldschietersgilde kent zo haar eigen gradaties, de patserpikorde zogezegd. En voor de patjepeeër is poen de sleutel voor zingeving aan het leven, voor betekenisgeving aan het voortbestaan. Niet zelden het voortbestaan van een voetbalclub. Het liefst de op sterven na dode. Maar een lijk achterlaten en het vizier op iets anders richten, kent ook zo haar charmes voor de suikeroompjes. Als er maar nieuw leven kan worden ingeblazen.

logo vv GestelTerwijl nu de schijnwerpers volop zijn gericht op het kennelijk vogelgrieperige Vitas, speelt zich een soortgelijke klucht af in de roemruchte Eindhovense wijk Gestel. De gelijknamige voetbalvereniging, nog maar een paar jaar geleden ontstaan uit een fusie tussen Veloc en Gestelse Boys, heeft grote ambities. De Tweedeklasser wil naar de top. Op zich niks mis mee, toch? Wannabe weet je wel. Maar kom daar maar eens mee aan bij de Fred Rutten van vv Gestel, Ger Demin. Die werd deze week plotsklaps geconfronteerd met de Brabantse Merab Jordania, Leendert ‘geldschieter’ Gerrits. Gepokt, gedokt en gemazzeld in het woonwagenkamp en de ijzerhandel. Voorheen hoofdsponsor van het al even roemruchte Dijkse Boys, dat onlangs het leven liet. Leendert bracht niet alleen zijn geld, maar ook de nieuwe (ex-Dijkse Boys) trainer voor het komend seizoen plus 5 nieuwe spelers mee. Waarvan er ook 3 afkomstig zijn van Dijkse Boys. Een onvervalste coupe. Pluspunt voor Demin: hij meldde zich niet ziek zoals Rutten, maar pakte meteen de biezen.

Maar het wordt nog mooier. Ook het bestuur wist van niks. Want vv Gestel heeft een Raad van Advies. Jawel. Waarin onder anderen Willy van de Kerkhof zitting heeft. Zonder René ook nog. Het siert de stofzuiger van weleer dat hij zich niet te groot voelt om op dit niveau advies uit te brengen. Heeft PSV geen RvC? Vast wel, maar het heeft in hofnar Theo Maassen ook een adviseur die vindt dat Willy en René het levende bewijs zijn dat twee niet per se meer weten dan één. Neemt niet weg dat het amateurcluppie vv Gestel zich hiermee ook nog eens Ajax-allures aanmeet. Raad van Advies, maar het zijn natuurlijk alleen maar wannabe commissarissen.

Leendert Gerrits 185863Toch is vv Gestel vooral een wannabe Vitesse. Ook hier zal men gaan geloven in het sprookje. Dromen van een landskampioenschap bij de amateurs en niet alleen binnen de club. Zoals ook het sprookje Vitesse steeds meer ‘volwassen’ volgelingen heeft gekregen. Maar met Leendert Gerrits, de man van staal, aan het roer en aan de kassa gaat vv Gestel, FC Hollywood ofwel Chelsea aan de Dommel, hoe dan ook rumoerige tijden tegemoet.

Leendert Gerrits met zijn zoveelste speelbal zagen we op http://helmond.nieuws.nl/91959

Advertenties

Een Reactie op “IS EEN GELDSCHIETER WEL GOED VOOR JE GESTEL?

  1. Zelfs Marcel van Roosmalen is gaan geloven in het sprookje van Vitesse, lijkt het.
    Maar een ijzerhandelaar als geldschieter van een voetbalclub, het blijft op een of andere manier toch dichtbij. Zoals de bakker of de slager in het Belgische voetbal. Ik bedoel maar, een oliesjeik is toch meer een verre bron.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s