LIVELIVELIVE BURKINA FASO – TOGO

Schermafbeelding 2013-02-03 om 19.14.17

21.59 Feest in Ouagadougou en omstreken, zo veel is zeker. Burkina Faso wint verdiend en mag naar de halve finale. We wensen ze veel plezier!

21.56 Scheids Badara Diatta blijkt inderdaad een topper. In een strijdperk met veel harde, vaak ongecontroleerde tackles heeft hij er steeds goed het oog in. Hij mag wel gaan affluiten nu, want wat Theo betreft is het mooi geweest.

21.47 Na een dramatische aanval op hun spelersbus (incluis drie doden) trokken de Togolezen zich vlak voor de Afrika Cup van 2010 terug. Door tussenkomst van de FIFA werd de door de – niet erg empathische – Afrikaanse bond opgelegde uitsluiting van 4 jaar ongedaan gemaakt.

21.43 Wissel van helft.

21.42 Huh?!?! Een doelpunt. Zo maar. Voor Burkina Faso. Nochtans een knappe goal. Pitroipa kopt uit een corner atletisch raak!

21.41 Het is 0-0 met 20 minuten te gaan en beide ploegen rekken tijd. Zucht. De voetbalsport is niet uitgevonden om te eindigen in een schouwspel als dit.

21.37 Weinig nieuws vanaf het veld. Het is nog immer Hard, Hoog en Hobbelig.

21.32 Vandaag exact vijf jaar geleden trok Peter R. de Vries 7 miljoen kijkers met een uitzending over de zaak Holloway. Vraag: kan een Peter in ruste zich niet in het nationale onderzoek naar matchfixing mengen? Gezien de geloofwaardigheid van de onderzoekende partijen,  valt te vrezen dat ze eerder Patrick van der Eem zullen benaderen.

21.27. We spelen weer, deel 1 van de verlenging.

21.20 Afgelopen.

21.18 Zoals al in minuut 18 voorspeld, gaat deze wedstrijd in 0-0 eindigen. We maken ons op voor de verlenging.

21.10 Op 3 februari 1959 stortte een vliegtuig neer met daarin Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper. In American Pie bezong Don McLean ‘the day the music died’. Een sarcastische knipoog van het toeval maakt 3 februari ook de verjaardag van Koos Alberts en Willeke Alberti. En die van Aurelio Vidmar. Allen van harte!

21.07 De wedstrijd wordt beter. Een penaltyclaim van Burkina Faso wordt weggewoven terwijl Adebayor na een goede actie op de keeper strandt.

21.02 Over Goudkust gesproken. Nederlands op twee na populairste soap in de geschiedenis (na GTST en OWNM) bracht ons eerbiedwaardige talenten als Froukje de Both en Winston Gerschtanowitz. Waarvoor veel dank!

20.55 Ook in Togo hebben ze kolonialiserende Europese landen op de stoep gehad. Naast de Spaanse, Portugese, Deense en Nederlandse invloeden ging Togo zelfs even door het leven als Duits Togoland. Na WO1 werd West-Togo aan Goudkust (het huidige Ghana) toegevoegd.

20.46 Wat culturele wetenswaardigheden. Wat dacht u van de muziek van de Burkinese Fifi Rafiato? En het Duitse fenomeen Tony Togo dan?!

20.43 Ondertussen komt Burkina Faso af en toe gevaarlijk door over de flanken. Topscorer Traore wordt bij de voorzetten node gemist.

20.38 Volgt u de reguliere weg van de reisprogramma’s dan zult u niet snel in Burkina Faso terecht komen. Op de lijst met toeristisch aantrekkelijke landen staat het op nummer 132. Sowieso blijkt Afrika geen hotspot. De 50 miljoen bezoekers per jaar op het hele continent, worden door Parijs in een half jaar al bijna benaderd (40 miljoen).

20.33 Beroering. Een kopbal van Adebayor strandt net voor de lijn.

20.32 We gaan weer!

20.28 De analyse van de hoogtepunten uit de eerste helft bestond uit zegge en schrijven 1 fragment. Veelzeggend.

20.25 Deze week werd bekend dat het onderzoek naar Matchfixing in Nederland van start gaat. Dat Ernst&Young en de Universiteit van Tilburg als onderzoekende partijen zijn aangesteld, mag gezien hun niet onbesproken blazoen opmerkelijk heten. De vraag blijft desondanks hoe slecht we er in Nederland voor staan inzake matchfixing. Wellicht kan Paul Put antwoord geven. De Belgische coach van Burkina Faso werd in 2006 met pek en veren Belgie uitgejaagd nadat bleek dat hij als coach van Lierse SK in de achterzak van de Chinese gokmaffia bleek te zitten.

20.17 Rust.

20.13 We gaan richting de rust. Slechts noemenswaardig zijn 5 gegeven gele kaarten. Verder beurt er niets, alle tijd voor alternatieve analyses dus.

20.05 Burkina Faso probeert er combinerend doorheen te komen. De Togolezen daarentegen hebben echt geen andere strategie dan alles hard en snel richting  Adebayor te rossen.

19.56 Mamadou Zongo, Osmane Sanou en Rahim Ouedraogo zijn voor ons bekende Burkinezen. Laatsgenoemde opende volgens de onvolprezen website emmen.nu onlangs een buslijn tussen hoofdstad Ouagadougou en Bobo-Dioulasso m.b.v. Chinese touringcars. Toch goed om te weten, mocht u in de buurt zijn.

19.52 Het spelniveau is echt niet om aan te zien tot nu. De 3 H’s (Hard, Hoog en Hobbelend) die menig Afrika Cup-wedstrijd kenmerken, zijn weer ruimschoots aanwezig.

19.48 Burkina Faso (letterlijk land van eerlijke mensen) is een van de verassingen van het toernooi door vanuit een goede defensie poule C te winnen. Met een geblesseerde topscorer (Traore, 3 goals) lijkt 0-0 vanavond de meest logische uitslag.

19.42 De eerste serieuze aanval eindigt met heuse Afrika Cup voorzet: na een knappe actie stuitert de bal op en de aanvaller – op volle snelheid – schiet de bal in een keer achter. Dagano is in dit geval de uitvoerend artiest.

19.40 Scheidsrechter van vandaag is Badara Diatta uit Senegal. Een topper in het Afrikaanse. Met z’n assistenten Camara en Samba lijkt een soepel verloop van de wedstrijd gegarandeerd. Vierde man Bernard Camille van de Seychellen gooit tot dusverre ook geen roet in het eten.

19.35 Het is aftasten de eerste minuten. De Burkinezen laten de bal op het trouwens genant slechte veld iets beter rond gaan.

19.32 Met een temperatuur van 29 graden, een neerslagkans van 30% en een luchtvochtigheid van 50% kun u zich afvragen waarom u de oversteek naar Nelspruit niet gemaakt heeft. Enfin, de laptop is een prima alternatief. We hopen op een mooie wedstrijd!

19.30 We zijn onderweg!

19.25 De artiesten:

Burkina Faso: Soulama, Kone, Koulibally, Pananteguirui, K. Sanou
Kabore, D. Kone, Pitroipa, Bance, Dagano

Togo: Agassa, Bossou, Nibombe, Akakpo, Mamah, Djene, Amewou, Wome, Ayite, Adebayor, Gakpe

19.20 Het is even geleden mensen, maar met de Afrika Cup op streek tot in de kwartfinale is het de hoogste tijd voor een liveverslag. Burkina Faso-Togo wordt u als liefhebber van het mondiale voetbal vanavond voorgeschoteld. Eet smakelijk!

Advertenties

2 Reacties op “LIVELIVELIVE BURKINA FASO – TOGO

  1. Klinkt weer als een toppertje. Ben toch blij dat ik hem maar overgeslagen heb 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s