SCHRIJFT THE SUN GASCOIGNE HET GRAF IN?

catalaanAfgelopen weekend was het maar weer eens Mario Balotelli die van zich deed spreken. Door atypisch 2x te scoren bij zijn debuut voor Milan, maar daarvóór was ie helemaal zijn eigen zelf. In dit fragment kunnen we zien dat hij het vertikt om een journalist van The Sun te woord te staan. Nu kijken we als het om Mario Balotelli gaat überhaupt nergens meer van op en in beginsel was dit voor mij dan ook amper nieuwswaardig. Die maffe Mario maakt het vooral zichzelf lastig en alles wat hij daartoe onderneemt brengt ie meestal zelf en geheel vrijwillig in het openbaar.

04-Paul GASCOIGNE Panini Lazio 1994In eerste instantie kun je dus gerust stellen dat er niets nieuws onder de zon is. Mario had geen zin om te praten met een, in zijn ogen, te tendentieuze en Mario-kritische krant. Op een verdwaalde Balotelli-adept na,  een keuze die weinig mensen zullen kunnen billijken. Toch kan ik het wel begrijpen. Op zondagochtend plaatste diezelfde ‘krant’ een behoorlijk schokkend filmpje van gewezen en gevallen volksheld Paul Gascoigne. Net als Balotelli niet bepaald een man die tijdens en na zijn carrière bekend stond om zijn subtiele en weloverwogen gedrag.

In het filmpje zien we Gazza tijdens een of andere goede-doelenactiviteit dermate schokkerig een podium op strompelen dat Parkinson-patiënten bij het aanschouwen ervan zullen denken dat ze slechts een kleine zenuwtic hebben. Gascoigne is alcoholverslaafd en misschien ook wel weer drugsverslaafd. Hoewel het te kort door de bocht is om die verslaving af te schuiven op het soort roddelgeile journalisten dat bij The Sun werkt, lijkt een wat meer weloverwogen publicatiebeleid me niet zo’n slecht idee. Al was het maar om deze voetballers vooral tegen zichzelf in bescherming te nemen.

15 tot 25 jaar geleden werd Gascoigne’s hoofd keer op keer breed uitgemeten in de Engelse tabloids. En zelfs nu, na openhartige interviews zoals hieronder, is het blijkbaar nog nodig ‘s mans hoofd op een hakblok te leggen. Bewust en op basis van gegronde motieven persrelaties aangaan dan wel verbreken zou een prima middel kunnen zijn tegen dit soort hetzes.

– Het nostalgische plaatje van Gazza vonden we op http://giancarlorinaldi.tumblr.com

Advertenties

2 Reacties op “SCHRIJFT THE SUN GASCOIGNE HET GRAF IN?

  1. Doet decatalaan/Voetblah zelf niet mee aan de roddelgeilheid, incl. plaatsing van het gewraakte filmpje?

  2. Dan mag er direct een ethische discussie bijkomen over het exploiteren door ’s lands grootste voetbalblad van een kwetsbaar figuur als Andy van der Meyde. Dat het boek bijna het best verkochte boek van 2012 werd, zegt veel over de sensatiebeluste hersenloosheid onder voetballezers. #ziekevoetbalwereld #tijdgeestomnietvrolijkvanteworden #lovehashtags

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s