SIERD DE VOS BECOMMENTARIEERT DIJKSHOORN

populistVrijdagavond zat ik geamuseerd Voetbal International te kijken. De heren Derksen, Van der Gijp en tafelgast Nico Dijkshoorn haalden herinneringen op aan Van Gaal. Dijkshoorn vertelde dat Van Gaal bij AZ had geklaagd over de stoofpot die naar hem vernoemd was. Deze bevatte venkel, een groente die Van Gaal niet lust. Dat kon dus niet. Vervolgens verhaalde Derksen dat hij zich tijdens een diner ooit kapot had geschaamd voor Van Gaal. Die had de dienstdoende sommelier belachelijk gemaakt door een andere wijn te eisen dan was geadviseerd. Mijn kroegafspraak wachtte, dus de tv moest uit.

Dijkshoorn soccerrocker e9aae2cc3847a33c5420b4f27d2f9371_viewTe vroeg bleek later. Dijkshoorn beschuldigde voetbalcommentator Sierd de Vos van schnabbelgedrag. Dijkshoorn stelde dat De Vos bij het voetbaltoernooi SoccerRocker bij DVVA in Amsterdam “3000 euro ofzo” zou hebben ontvangen om tijdens de finales van het amateurtoernooi  ‘koekoek’ te roepen. De Vos was in zijn wiek geschoten, getuige de column die wij van Voetblah en de organisatie van SoccerRocker daags na de uitzending ontvingen en die later op de Facebookpagina van El Sierd werd geplaatst. En op zijn fanpage op Facebook heel wat tongen losmaakte. Van onder meer de nodige insiders in kwestie. De commentator stelde dat Dijkshoorn niet slechts een voetballeek, zoals hij in de uitzending verkondigde, maar ook op het dichtersvlak een leek was. Volgens De Vos had hij geen 3000 euro ontvangen, maar slechts twee flessen Rioja. “Uit 2006”, voegde hij eraan toe. Dijkshoorn zou ‘gemakshalve’ van de 3000 euro zijn uitgegaan “omdat hij zelf die gage wel toucheerde”.

Navraag van Voetblah bij toernooiorganisatoren Adriaan Woudstra en David van Moppes leerde dat beide mannen een zeer bescheiden gage hebben ontvangen. “De Vos ontving inderdaad twee flessen Rioja, Dijkshoorn kreeg een fles whisky”. Woudstra voegt toe dat dergelijke bedragen nooit worden betaald bij DVVA. “SoccerRocker is een cultureel voetbaltoernooi waarbij plezier in het spelletje en de optredens centraal staan. Iedereen die meewerkt aan het toernooi krijgt een bescheiden bedankje, onkostenvergoedingen en consumptiebonnen, meer niet.” De organisator geeft aan dat De Vos wederom aanwezig zal zijn op SoccerRocker in 2013, maar dat Dijkshoorn aangaf “helaas andere  verplichtingen te hebben”. Hij voegt toe dat Dijkshoorn per mail sportief reageerde op de column van De Vos. Daarbij kunnen wij van Voetblah de gage van Sierd uit eigen IndebanvanAbe-ervaring bevestigen. Waarbij wel moet worden aangetekend dat hij ook een gratis parkeerplaats op prijs stelde.

Sierd de Vos Abe 483542_211937042275519_415951523_nHet zwartepieten tussen de heren was dus onjuist, maar – hoe vermakelijk ook – vooral onnodig. Beide heren werkten belangeloos mee aan een prachtig voetbalevenement waar honderden mensen, inclusief ondergetekende, veel plezier hebben gehad. Er is gelachen om de gedichten van Dijkshoorn en het commentaar van Sierd. Duidelijk werd dat beide mannen geen voetballeken zijn. Allebei verdienen ze een (deel van hun) inkomsten aan de voetballerij. De heren profiteren van de volledige vermarkting van het voetbal en verdienen waarschijnlijk een salaris dat de jaarbegroting van DVVA verre overstijgt. Desalniettemin weten ze de charme van het simpele spelletje nog te waarderen. Genietend kijken zij naar een slecht veld waar net iets te vlezige amateurs achter een bal aanrennen. Het lijkt me heerlijk om eens met deze mannen te babbelen over deze gedeelde liefde tijdens een goed diner. Sierd zoekt het restaurant uit, Nico neemt de whisky mee en ik betaal de rekening. En na iedere anekdote sturen we Van Gaal naar de wijnkelder.

– voorleesvader Nico Dijkshoorn op SoccerRocker is van http://www.mobypicture.com/user/pptimp/view/12817100

– Sierd de Vos in actie tijdens IndenbanvanAbe staat op http://www.facebook.com/indenbanvanAbe?sk=photos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s