HOE AUTHENTIEK WIL JE ZIJN, GERTJAN VERBEEK?

publieksspeler

Gertjan Verbeek zegt over het algemeen intelligente dingen over voetbal. Omdat hij dat altijd op de bekende nukkige manier doet, vinden veel mensen hem authentiek. Recht voor zijn raap. Hij zegt tenminste wat hij denkt en durft af te wijken van dat wat de massa vindt en denkt. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat hij het onzin vond om de nieuwe gedragscode van de KNVB te tekenen. Een opmerking van iemand die misschien wel lekker uniek is, maar die voorbijgaat aan de deuk die het voetbal bij niet-voetballers heeft opgelopen. Je kunt dit standvastig noemen, eigenlijk is het gewoon schijt hebben aan je voorbeeldfunctie.

Inmiddels zijn we enkele weken verder na het drama in Almere en zien we spelers massaal ageren tegen scheidsrechterlijke beslissingen. De roep om respect blijft, maar de daden, juist vanuit Zeist, blijven echter achterwege. Terwijl de posters hangen te vergelen achter ramen, houdt de bond protesterende spelers niet eens een kaart voor. Hoe kun je een voetbalbond serieus nemen die haar eigen beleid niet eens durft uit te voeren? Maar nog kwalijker is dat het nog steeds niet lukt om profvoetballers en trainers aan het verstand te brengen dat ze de sport almaar schade blijven toebrengen.

Gisteren vond de trainer van AZ het nodig om de scheidsrechter te betichten van warrig en inconsequent fluiten. Waarom? Nick Viergever neemt bewust een risico door op die manier een tackle in te zetten, dan kun je rood krijgen. Natuurlijk mag je het ermee oneens zijn, maar de toevoeging dat “we in Nederland watjes worden” is zinloos. Alsof Bas Nijhuis er persoonlijk verantwoordelijk voor is dat Nederlandse ploegen de Champions League niet meer winnen. Dit soort gedrag van de authentieke Verbeek werkt slechts contraproductief in een tijd waarin het voetbal juist samen moet werken om van binnenuit te veranderen.

5 Reacties op “HOE AUTHENTIEK WIL JE ZIJN, GERTJAN VERBEEK?

 1. Dit is een wel erg fatsoensrakkerig en moraalridderlijk stukkie. Ik mis de knipoog en de Voetblah-verrassende invalshoek. Bovendien nogal kort door de bocht omdat Verbeek wel degelijk een punt heeft wat betreft de vele maten waarmee gemeten wordt door de heren arbiters. Nijhuis was in deze wedstrijd aanvankelijk veel te lankmoedig, waarna hij bijna noodgedwongen moest gaan overcompenseren.
  Ben het wel eens met de overdreven imago-building van Verbeek zelf, niet in het minst gestimuleerd en gecultiveerd door de media.

 2. Het gaat er niet om of Verbeek gelijk heeft of niet, zoals ik aangeef mag hij het er niet mee eens zijn. Graag zelfs. Maar die toevoeging die hij doet, hoe klein ook, is nutteloos en slaat nergens op. Dat we in Europa niet meetellen heeft niets te maken met onze scheidsrechters maar komt door een gebrek aan geld.
  Dat dit stuk als fatsoensrakkerig en moraalridderlijk wordt gezien geeft mijn inziens aan dat er nog een hoop te doen is binnen het voetbal 🙂

 3. Laat Verbeek zich lekker afreageren.
  In de voetballerij hebben we al zoveel grijze muizen.
  En in het vuur van de strijd/interview moet je zo’n man ook weer niet te serieus nemen.
  Over de overtreding van Viergeven kunnen we redetwisten.
  Persoonlijk vond ik het een gele kaart omdat ik zelf wel van fors inkomen houd.
  Of dat we dan ineens watjes zijn?
  Of dat het damesachtige in de voetbalsport beloond wordt.
  Ach, stoor je er toch niet aan.
  Verbeek heeft altijd wat te zeiken.
  Als Van Gaal het niet doet dan is Verbeek wel aan zet.
  Ik zou me als AZ af en toe schamen om in het bezit te zijn van zo’n trainer.
  Hij kan zijn tijd beter stoppen in de wederopbouw van zijn ploeg want het stelt bar weinig voor.
  Misschien daardoor zijn frustratie?
  Wellicht kan hij er een damesvoetbalploeg bij nemen als hij zoveel tijd heeft voor nare reacties.
  maar het is en blijft Verbeek.
  Zelfs op latere leeftijd haalt hij rare streken uit.

 4. Pingback: BROMMERBOY FALKENBURG HEEFT WEER VOETBALPLEZIER |

 5. Pingback: BROMMERBOY FALKENBURG HEEFT WEER VOETBALPLEZIER |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s