BROMMERBOY FALKENBURG HEEFT WEER VOETBALPLEZIER

cardosoHondaScoopy87Voetballers die er een beetje verloren bij lopen in de wereld waar de Playstation en de te grote sportauto veelal de boventoon voeren, kunnen altijd op mijn sympathie rekenen. Edouard Duplan die Spinoza en Jacques Brel liefheeft, Viktor Fisscher die Brett Easton Ellis verkiest boven GTST. Vanuit datzelfde idee was het ook in 2009 dat bij Sparta een bovengemiddeld getalenteerde middenvelder mij positief opviel. Zoon van een hoogleraar hematologie en zelf gymnasiast met een voorliefde voor de klassieke talen. Dat Erik Falkenburg in zijn vrije tijd ook nog eens op een Honda Scoopy door het Zuid-Hollandse platteland tufte om alles eens goed op een rijtje te zetten, deed zijn status alleen maar goed.

Hij vond in 2010 de gewenste stap omhoog, eerder nog dan zijn beste maatje bij Sparta, Kevin Strootman. AZ moest de voorbode worden van een mooie voetbaltoekomst. Maar mooiboy Falkenburg zag zichzelf al snel voorbij gestreefd door lelijk eendje Strootman. En waar laatstgenoemde nu het chagrijnige gezicht van PSV en Oranje vormt, daar liep Falkenburg vast in goede bedoelingen en gebrek aan scorend vermogen. Met een nieuw en hip kapsel wist de Leidenaar zich weer voor eventjes terug op de Alkmaarse apenrots  te vechten, maar kennelijk was dat voor Gertjan Verbeek dan weer niet authentiek genoeg.

En dus haalde Erik Falkenburg deze winter zijn Honda Scoopy van het slot, zette een helm op en tufte van Alkmaar naar Nijmegen. Daar vond de gevallen belofte een elftal dat momenteel onder leiding van Alex Pastoor een zeer degelijk seizoen draait en met hem en Ruud Boymans net wat extra stootkracht in de voorhoede binnenhaalde. Met een frisse korte coupe bewees Falkenburg afgelopen zondag het voetballen nog niet verleerd te zijn. Met een knappe individuele actie en een slimme schuiver erik-falkenburg(nec)(1)in de korte hoek besliste de brommerboy de subtopper tegen FC Utrecht. Naar verluidt schalde na afloop Herman van Veen door de NEC-kleedkamer. “Als hij kon toveren, kwam alles voor elkaar.”

De schitterende Honda Scoopy komt van scoopyclub.org

– Het frisse koppie van Falkenburg is afkomstig van http://www.soccernews.nl

Advertenties

3 Reacties op “BROMMERBOY FALKENBURG HEEFT WEER VOETBALPLEZIER

  1. Brommerboy.. Mooi! De echte Voetblah’s komen weer te voorschijn. Hulde!

  2. Gebrek aan scorend vermogen bij AZ? Hmm, maar deels mee eens. Falkenburg heeft namelijk, zeker gemeten naar zijn speeltijd, nog behoorlijk wat goals gemaakt. Natuurlijk niet genoeg, want dan had Verbeek hem wel elke week opgesteld, maar toch.

  3. Pingback: DE VLOEK VAN DE COMPLETE VOETBALLER |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s