US MVV’KE: MASTREECHTER STARS REVISITED

mazuroBM-Willybrokamp02Voor wie net als ik al wat langer meeloopt, klinkt deze aanhef mogelijk als muziek in de oren. Want ooit waren zowel MVV als het mannenkoor de Mastreechter Staar gouden sterrendragers. MVV-boegbeeld Jo Toennaer, hoe nostalgisch wil je het hebben? Toenmalige topspits Nico Mares die ook nog scoorde voor Sittardia en PSV. Mannelijke Viriele Verdedigers als Johan Dijkstra en de rijzige Reginald Thal. Het briljante koppel Brokamp & Bonfrère. Doelman en fanaticus pur sang Frans Körver. Us MVV’ke was toen nog van ons allemaal. Dat is in de loop der jaren almaar minder geworden. Tegenwoordig moet je voor de zekerheid zelfs Maastricht achter MVV zetten.

De Mastreechter Staar is nog zo’n 20 jaar ouder dan de voetbalclub. Ofschoon nou niet bepaald een jongerenkoor, is het toch ook weer niet zo dat je, zoals ik vroeger oneerbiedig dacht, iets aan je ogen moest mankeren om mee te mogen zingen. Ook deze mannen beleefden hun finest hours wat dieper in de vorige eeuw. Met als magnus opumDe Twaalf Rovers’. Dat van de elf voormalige sterrendragers viel samen met het tijdperk Brokamp beginjaren ’70. In 2000 mocht men voor het laatst met de grote jongens meedoen. Daarna volgden enkele uiterst magere jaren en dreigde UsMVV’ke te verworden tot een Meelijwekkend Vergeten Voetbalclub.

De laatste jaren is er echter sprake van een soort voetbaltechnische revival. Men is vaste klant bij de playoffs en dit seizoen wordt zelfs een serieuze gooi gedaan naar directe promotie. Al liep dit jl vrijdag een deukje op tegen Cambuur. Maar de clubkasbewaarder had geen rekening gehouden met deze opmerkelijke remonte. Er is geen geld meer voor een overwinningspremie. En wat nou zo mooi is?! De spelers leggen zich neer bij deze situatie. Waar in deze tijden van recessie allerlei moderne rovers vette bonussen en belachelijke salarissen opstrijken, daar schikken de huidige Mastreechter Stars Sjors Verdellen, Tom van Hyfte, Danny Schreurs – wie kent ze niet? – en consorten zich in hun lot. Aan het einde van het seizoen rest hen heel misschien een bonusje. Men moet zelfs vrezen voor de eerste Mastreechter Voetbal Voedselbank. Die ongetwijfeld zal zetelen op het Vrijthof. sjors verdellenDat weer wel. Wij gunnen UsMVV’ke de promotie. En kunnen ons niet voorstellen dat er in het Limland van Jos van Rey geen steunfonds gevonden kan worden om deze sterwaterdragers hun verdiende loon te geven.

– de nog gekuifde Willy Brokamp knielt op http://mestreechtersteerke.nl

het hedendaagse MVV-boegbeeld Sjors Verdellen komt van http://www.vvcs.nl

Een Reactie op “US MVV’KE: MASTREECHTER STARS REVISITED

  1. Pingback: MVV, JE KUNT OOK OVERDRIJVEN MET JE FILOSOFIE |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s