DAVID DE GEA IS VAN EEN ANDERE WERELD

kalusha

Op de middelbare school heb je er in iedere klas wel eentje. Zo’n buitenbeentje. Een wereldvreemd ventje voor wie ’t allemaal net iets te snel gaat. Zo’n type dat continu glazig uit zijn ogen kijkt en niet eens meekrijgt dat zijn klasgenootjes hem constant in de zeik nemen. Over wie leraren zeggen ‘dat hij moeilijk aansluiting vindt’. Over wie medeleerlingen zeggen dat het ‘gewoon een freak’ is. Doorgaans zijn ze te herkennen aan een fleecetrui en een ketting met een haaientand. In Nederland heten ze vaak Walter, Corné of Marcel. Bij Manchester United heet hij David de Gea.

De Gea

Normaliter vinden deze zonderlinge snuiters veilig onderdak in een laboratorium of in de ICT. Niks meer aan doen, problem solved: zij hoeven de enge buitenwereld nauwelijks te trotseren en de maatschappij vergeet dat zij bestaan. David de Gea heeft echter de pech dat hij kan keepen. Behoorlijk goed zelfs. Zijn talent bracht hem bij Atlético Madrid en Manchester United, maar zijn brein denkt: hoe ben ik hier in godsnaam terechtgekomen en hoe kom ik hier weg? Je ziet het aan die schichtige blik in zijn ogen. Na iedere redding krabbelt De Gea op, zich wezenloos geschrokken van zijn daarnet vertoonde reflex. Want ieder succesvol balcontact voert hem verder weg van de plek waar hij eigenlijk wil zijn.

PeterWaar dat is? Daar waar alle outlaws samenklonteren: de wereld van alchemisten, warlords en kwade tovenaars. Waarschijnlijk heeft ook David de Gea een sterke hang naar fictie en fantasy. Het kan toch geen toeval zijn dat hij als twee druppels water lijkt op mensaapje Peter uit Jumanji? Diep van binnen is de Manchester United-goalie een LARP’er. Hij wil helemaal niet strijden tegen Manchester City en Real Madrid. Veel liever neemt hij het op tegen die dekselse druïdes uit Kiraldagos, die het moeraselfje hebben gekidnapt en de handelsstad Pirlakon hebben bezet. De hufters! Aan Alex Ferguson dan ook het dringende verzoek om het contract van David de Gea acuut te ontbinden. De krijgsmannen van Aragnes hebben hem nodig.

Advertenties

2 Reacties op “DAVID DE GEA IS VAN EEN ANDERE WERELD

  1. Ik moet misschien mijn jeugd eens herbekijken, ik dacht dat er niks mis was met haaientanden en fleecetruien. En vergeet bosnimfje Misolde niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s