DE RAPPORTCIJFERS VAN BONFIM COSTA DANTE

cardoso

Youri, jij wil het even hebben over Dante?” Tom Egbers vroeg het dinsdagavond voorafgaand aan Arsenal – Bayern Munchen alsof het de doodnormaalste zaak van de wereld was. Laten we het even hebben over die lange verdediger van Bayern die afgelopen zomer overkwam van Borussia Mönchengladbach. Toch bleek het een strikvraag. Van Bonfim Costa Dante kon de NOS vervolgens namelijk niet meer laten zien dan een filmpje met vier mislukte kopballen. Dante was bovendien, zo konden de heren melden, bij zijn vorige club vooral opgevallen vanwege zijn kapsel.

Dante goallegacy.netEn toch is het een interessant verhaal, een speler die mislukte bij Lille OSC en zich vervolgens via Standard Luik en Mönchengladbach alsnog naar het grote Bayern én recentelijk zelfs de Braziliaanse Seleçao voetbalde. Dante is 29, maar zijn carrière lijkt pas net te zijn begonnen. In de wedstrijd tegen Arsenal blijkt eigenlijk wel een beetje waarom hij zo lang onopgemerkt is gebleven. Dante kopt af en toe een bal weg, gaat eens zonder al te veel succes mee naar voren bij een corner en levert na een correcte interceptie de bal zo snel mogelijk in bij Bastian Schweinsteiger die vervolgens het inmiddels geroemde tiki-taka-voetbal van Der Rekordmeister in gang zet. Bonfim Costa Dante speelt, om kort te gaan, behoorlijk anoniem mee.

Een beetje zoals Patrick Zwaanswijk en Rob Penders jarenlang bij NAC als geruisloze rotsen in de branding fungeerden, zo speelde Dante gister op onverstoorbaar lelijke wijze het Londense wonderkind Theo Walcott uit de wedstrijd.  Bayern München kreeg dit seizoen in 22 wedstrijden pas 7 goals tegen. Toen Mönchengladbach vorig jaar vierde werd, kregen Dante en zijn collega’s slechts 24 goals tegen en ook in het kampioensjaar bij Standard Luik hoefde er in 34 wedstrijden slechts 19 keer te worden gevist. Bonfim Costa Dante lijkt, zijn in Duitsland erg populaire afrokapsel ten spijt, dus gehaald te zijn op basis van zijn puike rapportcijfers. Het is prettig om te merken dat in het altijd onrustige tiki-taka-land van FC Hollywood ook nog gewoon aandacht is voor goed rekenen.

– De foto van Bonfim Costa Dante komt van goallegacy.net

Advertenties

Een Reactie op “DE RAPPORTCIJFERS VAN BONFIM COSTA DANTE

  1. Pingback: MOETEN WE DE NIEUWE MESSI WEL WILLEN VINDEN? |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s