POSITIVITEIT WINT ALTIJD

publieksspeler

De wil om te winnen. Verbetenheid. Het zijn eigenschappen die bij Nederlandse clubs ontbreken waardoor Europees succes ver weg is. Italianen hebben dat wel. Volgens Van Bommel zou Messi er bijvoorbeeld in de Serie A nooit meer dan 30 in een jaar maken. Omdat ze daar veel harder en scherper verdedigen en er alles voor over hebben om te winnen. Maar is het de wil om koste wat kost te winnen of is het de bereidheid om iemand een doodschop te geven zodat hij niet scoort? Is dat laatste het geval, dan heeft het niets te maken met de wil om te winnen.

Hard verdedigen en kort op de man zitten, zijn middelen om een bepaald doel te bereiken. Door goed verdedigen kun je verlies voorkomen, je zult er echter geen overwinning mee behalen. Want verdedigen is tegenhouden en niet iets creëren. En dat is waar Nederlandse ploegen de wereld mee hebben veroverd. Spelen om te winnen op een creatieve manier. Spelen om te winnen, niet om niet te verliezen. Een positieve spelopvatting zal altijd beloond worden, geloven we hier.

Kijken we naar de winnaars van dit weekend, dan wordt dit bevestigd. Vitesse in een zeer aanvallende opstelling met Bony eigenlijk vanaf het middenveld. Feyenoord zette overal druk naar voren en Ajax speelt al wekenlang dominant voetbal. Kijken we naar de verliezers van dit weekend, dan valt op dat PSV geen enkele aanspraak mocht maken op de overwinning. Wie in de rust bij een voorsprong een aanvaller wisselt voor een controleur, doet dat om niet te verliezen. Sinds McClaren terug is bij Twente krijgen ze er weinig tegen, niet onbelangrijk als je niet wilt verliezen. Maar als je wilt winnen, moet je ook scoren en dat doen de Tukkers te weinig. Maar wellicht is dit weekeinde een eyeopener geweest in Eindhoven en Enschede. Want je wordt kampioen door wedstrijden te winnen, niet door ze niet te verliezen.

– Het team dat won met positief voetbal komt van www.nieuwsdossier.nl 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s