HET HUURLINGENLEGER VAN WATFORD

mrvoetblah
Een maandje geleden bleef ik na Match of the Day nog even hangen bij de samenvattingen van The Championship. Net toen ik mezelf had overtuigd van het feit dat deze competitie veel leuker is dan de door oliesjeiks verkapitaliseerde Premiership, kwam een boze manager van Crystal Palace in beeld. Hij klaagde steen en been over het transferbeleid van concurrent Watford dat hij betitelde als abject en infaam. Of iets dergelijks.

pozzoWat was het geval? Watford werd afgelopen zomer overgenomen door een kapitaalkrachtige Italiaanse ondernemersfamilie, de Pozzo’s. Wellicht kenden zij Watford nog van de jaren negentig toen eerstedivisionisten uit Italië en Engeland de degens kruisten in de Anglo-Italian Cup, of playbackte de jongste Pozzo ooit I’m still standing van huidig erevoorzitter Elton John op de basisschool. Linksom of rechtsom zagen de eigenaren van Udinese en Granada wel brood in de roodgelen uit Groot-Londen. Temeer daar la familia meteen een aantal fikse mazen in de Engelse voetbalwet vond om Watford stante pede richting Premiership te loodsen.

Ondanks een aantal beperkende transferregels lopen er momenteel 7 van Udinese gehuurde spelers op Vicarage Road.. En nog eens 2 van Granada. Plus eentje van Chelsea; en eentje van Standard Luik.  Captain John Eustace is, kortom, omringd door een leger van Spaans/Italiaanse huurlingen. Pakweg de helft kwam afgelopen zomer over, de andere helft klopte deze winter op de deur. De extra kosten van deze wisseltruc zijn voor de Pozzo’s nihil, de potentiële opbrengst van een promotie naar de Premiership zijn enorm. Dat is nog eens slim ondernemen.

In Engeland breekt men thans het hoofd over hoe deze competitievervalsing tegen te gaan. En ik moet helaas nog een niveautje lager afdalen om een eerlijke competitie te vinden. League Two dan maar.

Advertenties

2 Reacties op “HET HUURLINGENLEGER VAN WATFORD

  1. Geen nood aan de man, daarna komen ook alle clubs uit League One en League Two aan bod, die op vrijdag en zaterdag gespeeld hebben 🙂 Het is helaas zorgwekkend om te zien dat er ook in de championship met geld gesmeten word. Cardiff is al van shirtkleur en logo veranderd, en ook Leeds en Nottingham willen met Aziatisch geld de PL bestormen. Verder zijn Hull, Leicester en Blackburn in Aziatische handen, en Derby in Amerikaans/Canadese handen 😦

    In League one lijkt de ontwikkeling te stoppen, waarin alleen Coventry City geheel en Bournemouth gedeeltelijk in buitenlandse handen is, maar daar zullen wel megalomane Engelsen tussen zitten die het stadion willen verkopen, zodat ze er flats neer kunnen zetten. Gelukkig blijven de fans komen, want dat is toch een van de redenen om Engels voetbal te kijken. Als je wilt kijken naar voetbal hoe het ooit gespeeld moest worden, dan zul je toch moeten afzakken naar de spelonken van het Britse profvoetbal, en raad ik je aan eens een (hogere) non-league club te bezoeken eens je in Engeland.

    Laatst nog live Luton Town vs. Millwall gekeken, Conference vs. Championship, en het is jammer dat Millwall veel meer individuele klasse heeft, anders was dat nog een spannende pot geworden. Je kon duidelijk zien dat Millwall niet meer aan die spelopvatting van Kick & Rush gewend is. Maar de eerste twee redelijke kansen voor Millwall waren gelijk een goal, en dan is de spanning weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s